Antena Meniu Search
x

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei: "Nu adăugăm noi măsuri restrictive în București"

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, a anunțat, duminică, o menținere a restricțiilor impuse în ultima perioadă în București din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 01.11.2020, 11:12

Traian Berbeceanu a fost însoțit în demersul său de premierul Ludovic Orban și de Nicușor Dan, primarul Capitalei
Traian Berbeceanu a mers în control la call-center-ul Direcției de Sănătate Publică București
  • Ludovic Orban vrea ca România să ajungă să efectueze 50.000 de teste de coronavirus pe zi.
  • Nicușor Dan vrea ca infectații cu noul coronavirus să fie supravegheați cu ajutorul Serviciului de Telecomunicații Speciale.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Traian Berbeceanu a mers, duminică, la call-center-ul Direcției de Sănătate Publică București, alături de premierul României, Ludovic Orban, și de Nicușor Dan, primarul Capitalei.

Cu această ocazie, conform news.ro, cei trei au făcut o serie de declarații extrem de importante.

Printre altele, Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, a precizat că "mâine va avea loc şedinţa Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Noi am avut o şedinţă pregătitoare cu principalele structuri reprezentate în Comitet. Am solicitat puncte de vedere de la toate structurile reprezentate în Comitet şi vă pot spune că, în unanimitate, ideea este că vom menţine măsurile care deja au fost adoptate prin hotărârea trecută, având în vedere gradul de infectare care a crescut de la o zi la alta. Numărul de pacienţi depistaţi pozitivi este îngrijorător, deci nu avem niciun motiv de relaxare, însă nici nu vor fi adăugate noi restricţii la cele care deja sunt în vigoare".

Traian Berbeceanu a precizat că se va merge pe ideea de o mai bună implementare a restricțiilor deja aflate în vigoare.

Pe de altă parte, premierul Ludovic Orban a anunțat că a vrut să mulțumească celor 144 de voluntari care vor activa în cadrul call-center-ului de la Direcția de Sănătate Publică București, l-a felicitat pe primarul Nicușor Dan "pentru că a întărit capacitatea de a interveni a Ambulanței" și a anunțat că autoritățile au în vedere posibilitatea de a ajunge la efectuarea a 50.000 de teste de coronavirus pe zi, în condițiile în care această capacitate a crescut, deja, de la mai puțin de 100 de teste pe zi, la începutul anului, până la aproape 40.000 de teste pe zi.

Nu în ultimul rând, Nicușor Dan, primarul Capitalei, a dat de înțeles că infectații cu noul coronavirus ar putea fi supravegheați cu ajutorul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei: "Nu adăugăm noi măsuri restrictive în București"