Antena Meniu Search
x

Transmiterea coronavirusului de către copii ar fi foarte puțin probabilă. Presiuni pentru redeschiderea școlilor, în Australia

Transmiterea coronavirusului de către copii este foarte puțin probabil să se întâmple, se arată într-un studiu invocat de premierul australian Scott Morrison, care a cerut redeschiderea cât mai rapidă a școlilor.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 26.04.2020, 16:02

Presiuni pentru redeschiderea școlilor, după un studiu despre transmiterea coronavirului de către copii - Profimedia
  • Copiii ar avea șanse foarte mici să transmită covid-19
  • Apel pentru redeschiderea școlilor

Sindicatele profesorilor se opun, însă Guvernul australian este de părere că raportul NCIRS este destul de relevant.

Studiul a fost realizat de Centrul de Cercetare și Supraveghere a Imunizării NSW Health (NCIRS). Raportul prezintă o examinare transmiterii virusului în școli și centrele de îngrijire a copiilor între martie și mijlocul lunii aprilie, scrie theguardian.com.

Examinând răspândirea a 18 cazuri de coronavirus (nouă elevi și nouă angajați) din 15 școli, rezultatele preliminare ale raportului au fost că doar un singur elev din școala primară și un elev din liceu "ar fi putut contracta Covid-19 din cazurile inițiale la școlile lor. Niciun profesor sau membru al personalului nu a contractat Covid-19 din niciunul dintre cazurile școlare inițiale", a adăugat raportul.

Totuși, studiul spune că anunțul guvernului din 23 martie de a încuraja părinții să-și țină copiii acasă "poate ar fi avut impact asupra rezultatelor acestei investigații".

Rezultatele acestei investigații detaliate sunt preliminare, se arată în raport. Cu toate acestea, specialiștii sugerează că răspândirea Covid-19 în școlile australiene a fost foarte limitată".

Ca răspuns la avertizările sindicatelor de profesori împotriva redeschiderii școlilor, Scott Morrison a declarat pentru Sky News că educatorii sau profesorii riscă să se infecteze mai degrabă în cancelarie și nu în sala de clasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Transmiterea coronavirusului de către copii ar fi foarte puțin probabilă. Presiuni pentru redeschiderea școlilor, în Australia