Antena Meniu Search
x

De astăzi, o nouă procedură de tranzit a cetățenilor români prin teritoriul Bulgariei

Procedura de tranzit a cetățenilor români prin teritoriul Bulgariei a fost simplificată, timpii de așteptare în punctele de control pentru trecerea frontierei fiind astfel reduși.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 22.05.2020, 16:46

De astăzi, o nouă procedură de tranzit a cetățenilor români prin teritoriului Bulgariei - balkaneu.com
  • Procedura aplicată până acum provoca întârzieri mari în tranzitarea Bulgariei.
  • Noua reglementare, aplicabilă din data de 22 mai 2020.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut joi o convorbire telefonică cu Ekaterina Zaharieva, viceprim-ministru și ministru al afacerilor externe al Republicii Bulgaria.

Conform sursei citate, șeful diplomației române a abordat tema procedurii aplicate pentru tranzitarea teritoriului Bulgariei de către cetățenii români și a adresat rugămintea ca autoritățile bulgare să asigure fluidizarea traficului, prin reducerea timpului de așteptare în punctele de control pentru trecerea frontierei.

"În seara zilei de joi, autoritățile bulgare au adoptat o nouă reglementare, printr-un Ordin al Ministrului Sănătății al Republicii Bulgaria, prin care este eliminată cerința aplicabilă anterior, prin care persoanele care doreau să tranziteze teritoriul Republicii Bulgaria puteau să o facă doar în urma transmiterii de către misiunile diplomatice sau consulare ale statului de cetățenie a unei notificări către Ministerul bulgar al Afacerilor Externe care să se ateste scopul exclusiv de tranzitare", anunță MAE într-un comunicat.

Procedura aplicată până acum provoca uneori întârzieri mari în tranzitarea Bulgariei de către cetățenii români.

"Noul Ordin prevede că persoanele aflate în tranzit urmează a-și asuma, printr-o declarație pe proprie răspundere, că tranzitul are ca scop exclusiv tranzitarea teritoriului bulgar și că se garantează părăsirea neîntârziată a teritoriului Republicii Bulgaria. Noua reglementare va fi aplicabilă din data de 22 mai 2020", conchide MAE.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » De astăzi, o nouă procedură de tranzit a cetățenilor români prin teritoriul Bulgariei