Antena Meniu Search
x

Trei bărbaţi, ultimele victime ale gripei în România. Bilanţul virusului gripal e de 61 de morţi

Trei bărbaţi sunt ultimele victime ale gripei în România. Bilanţul virusului gripal a ajuns la 61 de morţi în ţara noastră.

61 de victime ucise de gripă
Trei bărbaţi, ultimele victime ale gripei în România. Bilanţul virusului gripal e de 61 de morţi - Twitter

Trei bărbaţi sunt ultimele victime ale gripei în România. Bilanţul virusului gripal a ajuns la 61 de morţi în ţara noastră.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunțat că trei bărbaţi au decedat din cauza gripei, joi, 31 ianuarie. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 60 de ani, din judeţul Iaşi, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente şi antecedente vaccinale necunoscute.

Un alt bărbat în vârstă de 43 de ani, din judeţul Vrancea, confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiţii medicale preexistente şi nevaccinat anti-gripal, a murit joi. A treia victimă este un bărbat în vârstă de 56 de ani, din judeţul Hunedoara, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, fără condiţii medicale preexistente şi nevaccinat anti-gripal.

Astfel, numărul deceselor cauzate de gripă în acest sezon se ridică la 61.

Miercuri dimineață, Ministerul Sănătăţii a declarat, oficial, epidemie de gripă în România.  Decizia a fost luată după ce s-au înregistrat 3 săptămâni epidemice consecutiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Trei bărbaţi, ultimele victime ale gripei în România. Bilanţul virusului gripal e de 61 de morţi