Antena Meniu Search
x

Trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus în ţară în 9 august. Programul funeraliilor Reginei Ana a României

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus în ţară în 9 august, la ora 15.15, şi va fi transportat la Castelul Peleş, iar miercuri, 10 august, acesta va fi transportat la Sala tronului din Palatul Regal, iar sâmbătă va fi depus în Piaţa Palatului, pe un catafalc. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 13 august, la ora 15.00, într-o ceremonie privată, la Curtea de Argeş.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus în ţară în 9 august, la ora 15.15, şi va fi transportat la Castelul Peleş, iar miercuri, 10 august, acesta va fi transportat la Sala tronului din Palatul Regal, iar sâmbătă va fi depus în Piaţa Palatului, pe un catafalc. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 13 august, la ora 15.00, într-o ceremonie privată, la Curtea de Argeş.

Casa regală a anunţată că marţi, 9 august, la ora 15.15, sicriul cu corpul neînsufleţit al Reginei Ana va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu maşina la Castelul Peleş. Evenimentul se va desfăşura în prezenţa Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi a Familiei Regale, a reprezentanţilor instituţiilor statului şi a membrilor Casei Majestăţii Sale Regelui. Presa va avea acces la ceremonie, nu şi publicul.

Programul funeraliilor Reginei Ana a României

De marţi, 9 august, ora 17.00, până miercuri, 10 august, ora 18.30, corpul neînsufleţit al Reginei va fi aşezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş. În acest răstimp, Custodele Coroanei şi Familia Regală vor fi prezenţi la Sinaia. Programul vizitei oficialităţilor pentru a transmite condoleanţe la Castelul Peleş, în ziua de miercuri, 10 august, este următorul: orele 10.00 - 12.00 - reprezentanţii Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO şi ai organizaţiilor Internaţionale; orele 12.00 - 14.00 - reprezentanţii instituţiilor statului; orele 14.00 - 16.00: Instituţia Prezidenţială, Preşedinţia Republicii Moldova, membrii Guvernului României şi Guvernului Republicii Moldova, membrii Parlamentului României şi Parlamentului Republicii Moldova; orele 16.00 - 18.00: reprezentanţii Academiei Române şi Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice şi ai celorlalte instituţii ale credinţei.

Publicul şi presa nu vor avea acces în Holul de Onoare pe durata şederii sicriului la Domeniul Regal Sinaia.

Miercuri, 10 august, în cursul serii, corpul neînsufleţit al Reginei va fi transportat de la Castelul Peleş la Sala Tronului din Palatul Regal din Bucureşti (Calea Victoriei, nr. 49 – 53). Ceremonia va avea caracter privat. Publicul şi presa nu vor avea acces.

Joi, 11 august, şi vineri, 12 august , de la ora 8.00 la ora 22.00, toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul Reginei Ana vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal. Intrarea este liberă. Accesul presei este permis.

În ziua de sâmbătă, 13 august, la ora 10.55, sicriul cu corpul neînsufleţit al Reginei Ana va fi aşezat pe un catafalc în Piaţa Palatului Regal, chiar în faţa palatului. Acolo va avea loc o ceremonie religioasă. Accesul publicului în Piaţa Palatului este liber, în zonele special amenajate pentru participanţi. Accesul presei este liber.

La ora 11.30, sicriul va fi aşezat în maşina mortuară.

De la ora 11.35 la ora 12.00, cortegiul funerar va merge, cu viteză redusă, pe traseul Piaţa Palatului Regal – Bulevardul Magheru – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piaţa Charles de Gaulle – Arcul de Triumf. La Arcul de Triumf nu va avea loc nicio oprire şi nu se va face slujbă religioasă.

De la Arcul de Triumf, Cortegiul funerar va continua traseul, cu viteză obişnuită, către Curtea de Argeş, în intervalul orar 12.00 - 14.45, pe ruta Arcul de Triumf, Mogoşoaia, Buftea, Titu, Găeşti, Topoloveni, Piteşti, Curtea de Argeş. Cortegiul funerar nu se va opri, de-a lungul călătoriei, dar va încetini viteza în localităţi.

La ora 15.00, în ziua de sâmbătă, 13 august 2016, va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeş. Ceremonia înmormântării va fi privată, în prezenţa Familiei Regale a României şi a membrilor Familiilor Regale străine, prezente la eveniment. Publicul va avea acces doar în faţa porţii de intrare în Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Argeş. Presa va avea acces în faţa Noii Catedrale de la Curtea de Argeş.

Ceremonia se va desfăşura în două părţi: ora 15.00 - 15.50, în faţa Noii Catedrale; ora 15.50 - 16.10, ceremonia religioasă a îngropării, în Noua Catedrală.

Ceremonia de înmormântare a Reginei Ana de la Curtea de Argeş va fi în rit ortodox

Ceremonia care va fi oficiată la catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş pentru înmormântarea Reginei Ana va fi una ortodoxă, iar ceremoniile catolice se vor face la Bucureşti, a declarat pentru News.ro Caliopie Ichim, consilier eparhial.

”Se va săvârşi o slujbă ortodoxă, cu preot ortodox, la Curtea de Argeş. Alte slujbe, catolice, se vor face la Bucureşti”, a explicat preotul.

El a precizat că, din punctul de vedere al Arhiepiscopiei Argeşului, construcţia noii catedrale de la Curtea de Argeş, unde va fi înmormântată Regina Ana, este finalizată, iar partea de decoraţiuni revine în sarcina Casei Regale.

”Noi ne-am terminat misiunea de a construi, de mai bine de un an. Doar Casa Regală mai are de realizat decoraţiunile interioare conform Protocolului încheiat în 2009”, a declarat pentru News.ro preotul Caliopie Ichim.

Noua Catedrală se află în vecinătatea Mănăstirii Curtea de Argeş, pe partea dreaptă a aleii principale de acces. Casă Regală are 12 locuri de veci în care îşi vor dormi somnul de veci membri ai familiei regale.

Faptul că Regele Mihai era ortodox, iar Regina Ana era catolică a constituit un impediment la căsătoria celor doi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus în ţară în 9 august. Programul funeraliilor Reginei Ana a României