Antena Meniu Search
x

Turiști căzuți în prăpastie în Făgăraș, pe Vârful Moldoveanu. Profesorul care însoțea un grup de studenți a murit

Un turist a murit și un altul a fost grav rănit într-un incident produs pe Vârful Moldoveanu, în Masivul Făgăraș. O echipă de salvamontiști din Argeș, dar și polițiștii au intervenit în zonă.

Salvamontiști într-o operațiune de salvare pe munte
Un mort și un rănit într-un incident tragic produs în Masivul Făgăraș, pe Vârful Moldoveanu - Facebook/Salvamont Romania

Un turist a murit și un altul a fost grav rănit într-un incident produs pe Vârful Moldoveanu, în Masivul Făgăraș. O echipă de salvamontiști din Argeș, dar și polițiștii au intervenit în zonă.

Potrivit informațiilor furnizate de polițiștii din Argeș, turistul mort e un bărbat de aproximativ 40 de ani. Era profesorul însoțitor al unui grup de aproximativ 40 - 50 studenți.

Cea de-a doua victimă a incidentului, de asemenea, un bărbat, a suferit răni ușoare. Grupul de studenți din care făceau parte amândoi cobora de pe Vârful Moldoveanu către Valea Rea când s-a produs tragedia. Este vorba despre studenți la Geografie, care erau într-o excursie pe munte.

Polițiștii spun că au intervenit în zonă pentru a stabili ce s-a întâmplat, dar au precizat că primele informații indicau faptul că a fost un accident.

La rândul lor, salvamontiștii din Argeș au explicat că o persoană s-a accidentat după ce a căzut zeci de metri în zona de creastă a Masivului Făgăraș, în sectorul Vârful Moldoveanu, Iezerul Triunghiular.

12 salvamontiști din Pitești, Nucșoara și Curtea de Argeș au pornit în misiune de salvare, se afirmă pe Pagina de Facebook a Salvamont România. Operațiunea lor a fost însă îngreunată de starea vremii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Turiști căzuți în prăpastie în Făgăraș, pe Vârful Moldoveanu. Profesorul care însoțea un grup de studenți a murit