Antena Meniu Search
x

Zeci de localnici și turiști evacuați dintr-un oraș din Italia, de teama prăbușirii unei bucăți dintr-un ghețar din Mont Blanc

Autoritățile italiene sunt în alertă maximă, după ce specialiștii au anunțat că o mare parte dintr-un ghețar din Mont Blanc este pe punctul să se prăbușească.

de Redactia Observator

la 06.08.2020, 17:57

Fenomenul, pus pe seama temperaturile ridicate din ultima perioadă
O suprafață de circa 500.000 de metri cubi de gheață este în pericol să se prăbușească - Aosta Sera
  • O cantitate de 500.000 de metri cubi de gheață este în pericol să se prăbușească.

Principala zonă vizată este Val Ferret, zonă situată la granița Italiei cu Elveția.

Conform Aosta Sera, până acum au fost evacuate 65 de persoane, localnici și turiști, însă numărul celor evacuați ar putea crește, în funcție de evoluția situației.

O cantitate de circa 500.000 de metri cubi de gheață din ghețarul Planpincieux este în pericol să se prăbușească, astfel că circulația pe mai multe drumuri din apropiere a fost închisă.

La baza apariției acestei situații stau temperaturile extrem de ridicate din ultima perioadă.

De altfel, specialiștii susțin că sunt aproximativ 4.000 de ghețari de-a lungul Masivului Mont Blanc, în Italia, Franța și Elveția, iar jumătate dintre aceștia ar putea dispărea până în 2050, din cauza încălzirii globale.

Ghețarii au început să fie monitorizați cu atenție din 2013, iar în acest moment 184 dintre ei sunt considerați a reprezenta un pericol.

Anul trecut, în septembrie, pentru zona ghețarului Planpincieux a fost emisă o altă avertizare, după ce o cantitate de 250.000 de metri cubi de gheață a fost în pericol să se prăbușească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Zeci de localnici și turiști evacuați dintr-un oraș din Italia, de teama prăbușirii unei bucăți dintr-un ghețar din Mont Blanc