Antena Meniu Search
x

Video Un bărbat din Filipine are cinci neveste, iar cea mai tânără are 13 ani: "Vreau să-l fac pe soțul meu fericit"

O adolescentă în vârstă de 13 ani a fost nevoită să se căsătorească cu un bărbat de 48 de ani și să devină a cincea soţie a sa, într-o ceremonie islamică, în Filipine.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 17.11.2020, 11:23

Un bărbat cu patru neveste s-a însurat cu a cincea, o fată de 13 ani - Profimedia Images
  • Mirele a promis că nu va face copii cu noua mireasă în următorii 7 ani
  • Fata va fi şcolită de celelalte neveste şi spune că vrea să-şi facă soţul fericit

Prietenii și familia au participat foarte fericiţi la nuntă, pentru a o vedea pe fata îmbrăcată în straie tradiţionale căsătorită, în orașul Mamasapano din provincia Maguindanao, majoritar musulmană.

Copilul, în vârstă de 13 ani, a fost obligat de familie să se căsătorească cu un bărbat de 48 de ani și să devină a cincea sa soție. Adolescenta îi va crește copiii soţului său, majoritatea de vârsta ei, înainte de a avea proprii săi copii, scrie Daily Mail.

Mirele Abdulrzak Ampatuan: "Sunt fericit că am găsit-o și că o să-mi petrec viaţa cu ea"

Nunta a început la casa mirelui, unde i s-a ținut o predică tradițională despre cum să devină un soț bun.

Mirele a fost apoi însoțit de invitați la nuntă într-o procesiune festivă cu trupe de tobe, în timp ce mergeau spre casa miresei.

Cuplul a fost fotografiat, în timp ce oaspeții zâmbeau și râdeau.

Copilul mireasă: "Nu mi-e frică de el, pentru că este drăguț cu mine. Învăț să gătesc pentru că nu mă pricep la asta acum. Vreau să-l fac pe soțul meu fericit"

El lucrează ca fermier, în timp ce noua sa soție face treburile casnice și are grijă de copiii bărbatului, îndrumată de soțiile mai în vârstă.

El a susținut că nu va avea copii cu fata până după împlinirea a 20 de ani și că-i va oferi bani pentru educaţie.

Mirele Abdulrzak Ampatuan: „Îi voi plăti școala, pentru că vreau să primească o educație, în timp ce aștept momentul potrivit pentru a avea copii cu ea"

În regiunea Mindanao, cu majoritate musulmană, băieții se pot căsători de la vârsta de 15 ani, în timp ce fetele se pot căsători de la începutul pubertății.

Datele Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) arată că Filipine are al 12-lea cel mai mare număr de copii mirese din lume, 726.000.

Fetele sunt și mai vulnerabile, deoarece Filipine este singura țară din lume în care divorțul rămâne ilegal.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un bărbat din Filipine are cinci neveste, iar cea mai tânără are 13 ani: "Vreau să-l fac pe soțul meu fericit"