Antena Meniu Search
x

Un documentar al lui Spike Lee despre Michael Jackson disponibil pe piață în februarie

Un documentar al regizorului american Spike Lee despre Michael Jackson va fi pus în vânzare la 26 februarie

Un documentar al regizorului american Spike Lee despre Michael Jackson va fi pus în vânzare la 26 februarie, simultan cu reeditarea albumului 'Off the Wall', potrivit unui comunicat publicat pe site-ul regretatului artist care a murit în 2009, relatează AFP.

Filmul intitulat 'Michael Jackson's Journey from Motown to Off the Wall' va fi difuzat în premieră mondială la festivalul filmului independent american Sundance, la 24 ianuarie.

El va fi difuzat de asemenea pentru prima dată la televiziune, la 5 februarie, pe canalul prin cablu Showtime.

Documentarul prezintă tranziția lui Michael Jackson de la casa discografică Motown, care l-a propulsat pe scenă muzicală împreună cu 'Jackson 5', la colaborarea sa cu producătorul Quincy Jones, care a făcut din el regele pop-ului.

Pentru acest film, Spike Lee a luat interviuri părinților lui Michael Jackson, fratelui său Marlon, cântărețului-producător Pharrell Williams sau baschetbalistului profesionist Kobe Bryant.

Albumul 'Off the Wall', apărut în 1979, a fost primul dintre cele trei produse de Quincy Jones pentru Michael Jackson, înainte de 'Thriller' (1982) și 'Bad' (1987). 'Thriller' rămâne până astăzi cel mai bine vândut album din istoria muzicii.

'Off the Wall', vândut în peste 8 milioane de exemplare în SUA, a marcat începutul unei noi ere pop, foarte influențată de muzica neagră.

Spike Lee este cunoscut pentru angajamentul său în favoarea drepturilor afro-americanilor și activitatea sa pentru promovarea relațiilor rasiale în SUA. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Inedit » Un documentar al lui Spike Lee despre Michael Jackson disponibil pe piață în februarie