Antena Meniu Search
x

Un medic psihiatru a ÎNGROZIT România! Făcea experimente pe pacienţi

Medicul psihiatru Delia Marina Podea, acuzat că făcea experimente pe pacienţi, a fost trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni, printre care abuz în serviciu în formă continuată, uz de fals şi luare de mită.

Medicul psihiatru Delia Marina Podea, acuzat că făcea experimente pe pacienţi, a fost trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni, printre care abuz în serviciu în formă continuată, uz de fals şi luare de mită.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Public, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică (SUPC) din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a Deliei-Marina Podea, medic primar psihiatru, profesor universitar al Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad.

Aceasta este acuzată de abuz în serviciu în formă continuată (10 acte materiale), fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată (8 acte materiale), fals intelectual în formă continuată (45 acte materiale), uz de fals (53 acte materiale), luare de mită în formă continuată (23 acte materiale), abuz în serviciu în formă continuată (2 acte materiale) şi fals intelectual în formă continuată (7 acte materiale).

În acelaşi dosar a mai fost trimisă în judecată Claudia Haiduc, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi complicitate la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual în formă continuată (5 acte materiale).

Citeşte şi Detalii TERIFIANTE ies la iveală despre experimentele medicului psihiatru. O pacientă a încercat să se sinucidă şi şi-a fracturat coloana vertebrală după ce a fost tratată de Delia Podea

Potrivit acuzaţiilor procurorilor SUPC, Delia-Marina Podea ar fi efectuat studii clinice cu încălcarea prevederilor legale în materie, fapte cu potenţial generator de riscuri în ceea ce priveşte autorizarea intrării pe piaţă a unor medicamente, cu riscul de a afecta negativ starea de sănătate a populaţiei.

“Totodată, utilizând ascendentul moral şi profesional de care beneficia în relaţia cu medicii rezidenţi ai Secţiei de Psihiatrie, cărora le era îndrumător de rezidenţiat, inculpata i-a determinat şi i-a constrâns pe aceştia să săvârşească astfel de ilegalităţi”, susţin procurorii.

Podea ar fi efectuat studii clinice fără consimţământul informat al subiecţilor şi ar fi consemnat în documentele întocmite aspecte necorespunzătoare adevărului referitoare la diagnostic, starea de sănătate a pacienţilor, tratamentul urmat şi efectele acestuia.

sursa: adevarul.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un medic psihiatru a ÎNGROZIT România! Făcea experimente pe pacienţi