Antena Meniu Search
x

Un MEDICAMENT larg utilizat este PERICULOS și trebuie RETRAS de pe piață

Este extrem de utilizat în 15 țări și se află pe listele naționale ale medicamentelor esențiale din 74 de țări

Este extrem de utilizat în 15 țări și se află pe listele naționale ale medicamentelor esențiale din 74 de țări

Cu toate acestea, diclofenacul, este un medicament a cărui folosire implică riscuri semnficative pentru sistemul cardiovascular. În ciuda riscului asociat cu el, diclofenacul continuă, totuşi, să fie prescris şi utilizat pe scară largă.

Un studiu recent publicat de PLOS Medicine arată cât de răspândit este acest medicament, deşi se ştie că utilizarea lui măreşte riscul apariţiei atacului de cord şi a accidentelor vasculare cerebrale la pacienţii vulnerabili. Rezultatele studiului arată că, deşi riscurile legate de administrarea de diclofenac sunt cunoscute, acest lucru nu se materializează în schimbări evidente în practica clinică.

„Diclofenac nu oferă niciun avantaj din punct de vedere al siguranţei gastrointestinale şi are dezavantaje clare din punct de vedere al riscului cardiovascular”, a afirmat unul dintre autorii studiului, Patricia McGettigan, de la The London School of Medicine and Dentistry, Marea Britanie.

Autorii susţin că există suficiente argumete pentru scoaterea diclofenacului de pe listele naţionale ale medicamentelor esenţiale şi retragerea autorizaţiei de comercializare la nivel global.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Un MEDICAMENT larg utilizat este PERICULOS și trebuie RETRAS de pe piață