Antena Meniu Search
x

Ursul lovit de maşină, care s-a ridicat după 16 ore de agonie, a fost împuşcat pe şosea, în faţa tuturor (Video)

Sfârşit dramatic pentru ursul care a supravieţuit 16 ore, după ce a fost lovit de o maşină, pe o şosea din Harghita. Moş Martin s-a ridicat în şezut, la un moment dat, ultima oară, după 16 ore de chin şi a privit în jur, la gloata de oameni care îl încojurase şi îl filmau sau fotografiau.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 17.11.2019, 17:45

Ursul lovit de maşină, dar care s-a ridicat de pe şosea după 16 ore, a fost împuşcat
După un chin de 16 ore, ursul s-a ridicat de pe şosea, dar tot a fost împuşcat - foto Observator.tv

Sfârşit dramatic pentru ursul care a supravieţuit 16 ore, după ce a fost lovit de o maşină, pe o şosea din Harghita. Moş Martin s-a ridicat în şezut, la un moment dat, ultima oară, după 16 ore de chin şi a privit în jur, la gloata care îl încojurase şi la oamenii care îl filmau sau fotografiau.

Apoi, a fost tranchilizat de cinci ori şi împuşcat de faţă cu toată lumea, deşi autorităţile informaseră că îl vor duce în pădure, undeva şi acolo îl vor împuşca. Se pare că s-au răzgândit, aşa că l-au împuşcat în stradă.

Ursul lovit de maşină a fost împuşcat

Un urs de 500 de kilograme, un exemplar extraordinar de urs brun a încercat să treacă, pe timpul nopţii, o şosea din Harghita. O maşină l-a surprins în timpul traversării, proiectându-l în afara carosabilului.

Pe acelaşi subiect

Victime omeneşti nu au fost, însă un copil aflat în maşină a făcut atac de panică, după ce s-a speriat foarte tare. Ursul, însă, a suferit multiple fracturi şi a rămas pe câmp o perioadă, în suferinţă.

Ursul, lăsat să zacă pe şosea 16 ore

Autorităţile au sosit la faţa locului şi au constatat evenimentul, însă nu şi-a asumat nimeni tranchilizarea ursului rănit şi mişcarea lui de la locul accidentului, sau chiar eutanasierea animalului din cauza rănilor. Aşa că s-a făcut o cerere la ministerul Mediului pentru indicaţii privind modul de acţiune în acest caz.

16 ore au trecut, până când ministrul a aflat de ce se întâmplase şi a dispus acţiuni. În tot acest timp, ursul rănit nu a murit, ba chiar s-a târât pe şosea, unde a suferit în continuare, fiind nevoie ca autorităţile să restricţioneze circulaţia pe un sens, dar pe urs tot nu l-au mutat de pe şosea.

Într-un final, după 16 ore, dispoziţia pentru tranchilizare a fost dată, iar autorizaţia pentru uciderea animalului a fost emisă. Nu s-a pus niciun moment problema salvării ursului, pentru că medicul veterinar care l-a consultat a constatat că nu i se mai poate salva viaţa.

Cu puţin timp înainte de a fi tranchilizat, ursul s-a ridicat în şezut, uitându-se în jur, spre uluiala generală. Mulţimea aflată la faţa locului a amuţit în momentul repectiv. Apoi, ursul şi-a plecat capul şi corpul distrus de impactul cu maşina.

Ursul a fost împuşcat în mijlocul şoselei, sub ochii uluiţi ai mulţimii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ursul lovit de maşină, care s-a ridicat după 16 ore de agonie, a fost împuşcat pe şosea, în faţa tuturor (Video)