Antena Meniu Search
x

Ușile salonului morții erau încuiate. Tătaru: "Doctorul Denciu a descuiat și a intrat. Nu se știe dacă a intrat când era foc deja"

Opt pacienţi COVID au ars de vii, sâmbătă seară, în secţia ATI a Spitajului Judeţean Piatra Neamţ. Alţi doi şi-au pierdut viaţa în timp ce erau evacuaţi. În salonul în care a izbucnit incendiul, ușile erau ținute încuiate.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 16.11.2020, 07:40

Ușile salonului morții erau încuiate. Tătaru: Doctorul Denciu a descuiat și a intrat. Nu se știe dacă a intrat când era foc deja - Facebook / Exploziv TV Neamt
  • 10 pacienți cu coronavirus au murit în incendiul din Piatra Neamț.
  • Medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri grave, după ce s-a luptat să salveze pacienții.

"Da, ușile saloanelor erau încuiate, pentru a nu intra oricine acolo. Și, oricum, în saloanele de la ATI nu se intră oricum. 

Doctorul Denciu a descuiat și a intrat în salon. Nu se știe dacă a intrat când era foc deja, sau după ce a intrat el s-a declanșat", a spus ministrul Tătaru într-o declarație pentru Libertatea.

Salonul unde a izbucnit focul are o suprafaţă de 50 - 60 de metri pătraţi.

În urma incendiului, această uşă, menţionată şi în declaraţia ministrului Nelu Tătaru, a scăpat practic intactă, fiind doar afumată, fără a fi forţată, potrivit Antena3.

Fotografiile făcute după incendiu arată paturile distruse de foc.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Unele apucaseră să fie scoase pe hol, altele au rămas în salonul carbonizat.

Medicul Cătălin Denciu a sufert arsuri pe 40% din corp

În încercarea de a-şi salva pacienţii, medicul Cătălin Denciu s-a ales cu arsuri pe 40% din suprafaţa corpului. Colegul său Pavel Borş, o asistentă şi o infirmieră au suferit răni mai uşoare.

Incendiul devastator a curmat 10 vieţi. Șase pacienţi rămaşi în viaţă au fost transferaţi la Iaşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Ușile salonului morții erau încuiate. Tătaru: "Doctorul Denciu a descuiat și a intrat. Nu se știe dacă a intrat când era foc deja"