Antena Meniu Search
x

De ce vara e anotimpul perfect pentru renovări în locuință. 4 motive care te vor convinge

Orice locuință are nevoie, mai devreme sau mai târziu, de lucrări de renovare. Oricât de bine ar fi construită o locuință, timpul își va face simțit efectul și, fie că vrei sau nu, vei fi și tu nevoit să faci renovări în casa ta.

de Redactia Observator

la 05.06.2019, 17:05

Orice locuință are nevoie, mai devreme sau mai târziu, de lucrări de renovare. Oricât de bine ar fi construită o locuință, timpul își va face simțit efectul și, fie că vrei sau nu, vei fi și tu nevoit să faci renovări în casa ta. Tocmai de aceea, e bine să te organizezi și să planifici din timp aceste lucrări, astfel încât să te poți asigura că totul va merge conform planului și că nu vei avea parte de întârzieri.

Dacă te pregătești de renovări, ar trebui să ai în vedere de la bun început faptul că întârzierile înseamnă nu doar timp pierdut, ci și efort și bani risipiți, motiv pentru care acestea trebuie întotdeauna evitate. Din această perspectivă, perioada în care planifici aceste lucrări contează foarte mult. Iar când vine vorba de proiecte de renovare, nu toate anotimpurile sunt la fel de propice.

Iată patru motive care te vor convinge să lași toate proiectele tale importante pentru vară:

1. Confortul din locuință

Înainte să începi un proiect de renovare în locuința ta, ar trebui să te gândești și cum vor afecta lucrările confortul tău și pe al celor care locuiesc acolo. Proiectele mai complexe, cum ar fi, spre exemplu, o extindere la o casă sau instalarea unei centrale termice la un apartament, pot să dureze destul de mult, timp în care tu și familia ta va trebui să locuiți în continuare în casa în care se lucrează.

Chiar dacă vei lucra cu o echipă de muncitori buni sau vei achiziționa o centrală termică ce se instalează rapid, cum sunt cele de pe www.quickshop.ro, lucrările nu vor fi gata mai repede de șase-șapte zile. Desigur, astfel de proiecte nu sunt niciodată convenabile pentru confortul locatarilor, însă în orice alt anotimp decât vara, lucrurile ar fi foarte dificile pentru cei care locuiesc în imobil.

2. Vremea mai convenabilă

Ploaia s-ar putea să nu te afecteze prea mult dacă renovezi o locuință la bloc, însă cu siguranță va fi o problemă dacă faci reparații exterioare la o casă. De asemenea, temperatura este și ea importantă, nu doar pentru confortul muncitorilor, ci și pentru calitatea lucrărilor. Materialele se vor întări și se vor fixa mai bine, munca va fi mai ușoară și mai rapidă, iar costurile tale finale vor fi, la rândul lor, mai mici. De asemenea, în timpul verii, nopțile sunt mai scurte și zilele mai lungi, astfel că muncitorii vor avea la dispoziție mai multe ore de lumină, iar asta înseamnă și că proiectul tău va dura mai puțin.

3. Sănătatea ta și a locatarilor

Toate lucrările de renovare sau reparații la o locuință produc o cantitate însemnată de praf, precum și o serie de mirosuri iritante sau supărătoare. Se va face mizerie, va fi zgomot, iar aerul din casă va fi plin de praf, aproape tot timpul. Efectele acestor neajunsuri pot fi însă limitate, dacă planifici lucrările de renovare pentru vară.

Astfel, îți va fi ușor să ventilezi praful și mirosurile afară din încăperi, fără să fii nevoit să suporți frigul sau umezeala care vin de afară în celelalte anotimpuri ale anului. În plus, deși nu poți scăpa de zgomotul din casă, în timpul verii vei putea măcar să te relaxezi câteva ore la o plimbare, lucru imposibil în lunile de iarnă.

4. Un număr mai mare de meseriași

Dacă planifici lucrările tale de renovare pentru vară, vei evita perioadele de sărbătoare, zilele libere de la stat sau sărbătorile religioase importante. Conform Cliq Studios, astfel te vei putea asigura că nu va exista niciodată riscul de a nu găsi meseriași pentru lucrările tale.

Mai mult, atunci când planifici din timp lucrările de renovare, vei avea și răgazul să te pregătești, căutând muncitori profesioniști, care să lucreze eficient și bine. Astfel, vei obține un rezultat final mai bun și nu vei fi pus niciodată în situația neplăcută de a fi nevoit să angajezi omul greșit la repezeală, pentru că te afli în întârziere.

Sursă foto: Shutterstock

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » De ce vara e anotimpul perfect pentru renovări în locuință. 4 motive care te vor convinge