Antena Meniu Search
x

Viorel a murit în seara în care a ajuns în Austria, la ferma unde culegea hrean. ”A presimțit. Îmi spunea să-l mai sun”

Un bărbat din Vaslui a murit la câteva ore după ce a ajuns în Austria, unde ar fi trebuit să lucreze sezonier la cules de hrean. Viorel Bodescu a fost găsit mort în pat de colegii lui în seara în care ajunsese la Siebing.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.11.2020, 16:17

Viorel a murit în seara în care a ajuns în Austria, la ferma unde culegea hrean
Viorel a murit în seara în care a ajuns în Austria, la ferma unde culegea hrean - Facebook/vremeanoua.ro
  • Românul de 48 de ani mergea de patru ani la muncă în Austria, ca să aibă bani cu care să-și crească fetițele în România.
  • Soția lui face acum apeluri disperate să-și aducă în țară soțul, ca fetele să aibă unde aprinde o lumânare atunci când se vor face mari.

Românul de 48 de ani, din satul Bãltati, comuna Tătărani, a plecat la muncă în Austria pe 23 octombrie. Și-a lăsat acasă soția și cele două fetițe pentru care muncea de ani de zile în străinătate, să le ofere condiții mai bune de viață. 

Viorel era împreună cu mulți consăteni, cu care se înțelegea bine. Abia ajunseseră la locul în care erau cazați, când Viorel le-a spus că el merge să se culce. Când au intrat în casă colegii lui l-au găsit în pat, iar, la un moment dat, când s-au uitat mai atent, au văzut că nu mai mișcă deloc. Primele date arată că a fost vorba despre un infarct, soția sa spunând cã Viorel avea probleme cu tensiunea și lua tratament pentru asta. Femeia crede că stresul și necazurile l-au omorât, scrie Vremea Nouă

„De data asta, când a plecat, parcă a presimtit ceva. Tot drumul pânã acolo vorbeam si îmi spunea „să mă mai suni”. Si-l sunam, vorbeam. Apoi iar îmi zicea, dar să mă mai suni. Niciodată nu spunea asa. Mi-a spus că vrea să ajungã, sã îsi facã baie si să se culce. Si altceva nu mi-a mai spus”, a povestit soția lui.

Acum, femeia face apeluri disperate la ajutor să-și poată aduce soțul acasă, ca să aibă fetele lor un mormânt unde să aprindã o lumânare tatãlui lor. 

I s-a spus că are nevoie de câteva mii de euro pentru a-si aduce bãrbatul în tarã dar, pe lângã faptul cã mai nimeni dintre autoritãtile locale nu o ajutã mãcar cu un sfat în privinta procedurii, după cum spune femeia, Ramona abia dacă are bani de pâine, nici vorbă de 4000 de euro, cât ar costa sã aducã acasã sotul mort. 

Femeia exclude să-și abandoneze soțul printre străini, ori să accepte să fie incinerat, așa că cere sprijinul oamenilor cu milă și suflet bun.

„Mi-a spus un domn de la Ambasadã, dacă sunt de acord să fie incinerat acolo si am dat semnătură că nu. Am spus că eu vreau sã îl aduc acasã, în sat la noi. Stiu că e vorba de bani multi, dar poate cã asa cum au fost si alti oameni necăjiti ajutati, poate vom fi si noi sprijiniti, ca sã îl aducem pe Viorel acasã. Unde se vor duce fetele mele sã aprindã o lumânare, dacã îl abandonãm acolo? Poate ne ajută cineva, că au mai fost cazuri care, tot asa, cum sprijinul oamenilor cu milă si suflet bun, cei decedati în altă tarã au fost adusi la casele lor”, spune Ramona.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Viorel a murit în seara în care a ajuns în Austria, la ferma unde culegea hrean. ”A presimțit. Îmi spunea să-l mai sun”