Antena Meniu Search
x

Viorica Dăncilă, după întâlnirea cu Papa Francisc: "Mi-a pus multe întrebări despre români, dacă au credinţă şi dacă există înţelegere". Reacția Vaticanului după vizita premierului României (Video)

La începutul anului viitor, Papa Francisc va veni în România. Este primul mesaj pe care l-a transmis premierul Viorica Dăncilă, după întâlnirea pe care a avut-o la Vatican cu Sanctitatea Sa.

Viorica Dăncilă, după întâlnirea cu Papa Francisc: "Mi-a pus multe întrebări despre români, dacă au credinţă şi dacă există înţelegere"
Viorica Dăncilă, după întâlnirea cu Papa Francisc: "Mi-a pus multe întrebări despre români, dacă au credinţă şi dacă există înţelegere" - Observator

La începutul anului viitor, Papa Francisc vine România. Este primul mesaj pe care l-a transmis premierul Viorica Dăncilă, după întâlnirea pe care a avut-o la Vatican cu Sanctitatea Sa.

Update ora 19.15 - Mesajul de la Vatican, după vizita premierului Viorica Dăncilă

Vaticanul a anunțat, vineri seară, într-un comunicat, că în timpul discuțiilor dintre Papa Francisc și premierul României, Viorica Dăncilă, au fost subliniați pașii făcuți pentru favorizarea cooperării în domeniul educației și a fost exprimată speranța că aceasta se va putea consolida în curând prin intermediul unor oportune acorduri.

"Astăzi Sfântul Părinte Francisc a primit-o în audienţă pe E.S. Dna Viorica Dăncilă, Primul Ministru al României, care ulterior s-a întâlnit cu Eminenţa Sa Card. Pietro Parolin, Secretar de Stat, însoţit de Excelenţa Sa Mons. Paul Richard Gallagher, Secretar pentru Relaţiile cu Statele.

În decursul discuţiilor cordiale s-au oprit asupra bunelor relaţii bilaterale dintre Sfântul Scaun şi România. Au fost subliniați pașii făcuți pentru favorizarea cooperării în domeniul educației și a fost exprimată speranța că aceasta se va putea consolida în curând prin intermediul unor oportune acorduri. Au fost notate și câteva teme de actualitate, printre care importanța concordiei în interiorul societății românești pentru căutarea binelui comun.

În fine, au fost evocate unele perspective pentru viitorul proiectului european, asta și în vederea președinției Consiliului Uniunii Europene pe care România o va asuma în primul semestru din 2019", se arată în comunicatul semnat de Biroul de Presă al Vaticanului.

Premierul Viorica Dăncilă, în vizită la Vatican

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Observator, premierul Viorica Dăncilă a declarat că Papa Francisc a transmis un mesaj de suflet, îndemn la pace, linişte şi unitate.

"Sper ca mesajul să meargă la sufletul tuturor", a spus Dăncilă, care a mărturisit că a primit cadou o sculptură, trei cărţi şi un mesaj de pace.

"Am avut emoţii foarte mari din prima clipă. Nu e obişnuit să te întâlneşti cu el, să simţi fiorul, este emoţie. Merge la sufletul tuturor prin mesajele date. Întâlnirea trebuia să dureze o jumătate de oră. A vrut să discute mai mult, aşa că a durat 45 de minute. Am discutat că sunt prima femeie premier în România. L-a bucurat. I-am spus că aş vrea să existe mai puţină dezbinare şi România să îşi găsească consensul, că aş vrea să nu mai văd dezbinare între generaţii. A fost foarte încântat de mesajul meu.

Mi-a pus multe întrebări despre români şi credinţă. Dacă oamenii au credinţă, dacă există înţelegere între Biserici. Am spus că da. M-a întrebat dacă vreau să îmi duc mandatul la bun sfârşit şi am spus că da. "

L-am invitat în România şi a spus că va veni la începutul anului viitor", a declarat Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă se află într-o vizită de trei zile la Vatican. Şefa Executivului a fost primită în audienţă de Papa Francisc, vineri dimineaţa, la Palatul Apostolic din Vatican.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Viorica Dăncilă, după întâlnirea cu Papa Francisc: "Mi-a pus multe întrebări despre români, dacă au credinţă şi dacă există înţelegere". Reacția Vaticanului după vizita premierului României (Video)