Antena Meniu Search
x

Un voluntar vaccinat anti-Covid19 a murit în Brazilia

Un voluntar care a primit vaccinul dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford a murit în Brazilia. Nu este clar în acest moment dacă decesul a fost cauzat de vaccin, ori de o afecțiune preexistentă.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 21.10.2020, 22:00

Voluntar vaccinat anti-Covid19, mort în Brazilia
Voluntar vaccinat anti-Covid19, mort în Brazilia - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Este vorba de un tânăr de 28 de ani din Brazilia.
  • Testările nu au fost oprite, ca urmare a tragediei, pentru că nu au existat ”îngrijorări” cu privire la siguranța studiului clinic.

O investigație este în curs de desfășurare după ce voluntarul care a luat parte la studii pentru vaccinul la Universitatea Oxford și AstraZeneca a murit, însă testarea nu a fost oprită.

Tragedia a fost confirmată de oficialii implicați în proces, însă oamenii de știință au spus că nu au fost identificate probleme de siguranță în legătură cu serul testat.

„Nu au existat îngrijorări cu privire la siguranța studiului clinic” după o primă evaluare a cazului brazilian, a declarat purtătorul de cuvânt al Oxford, Alexander Buxton. „Revizuirea independentă, în plus față de autoritatea de reglementare braziliană, a recomandat continuarea procesului”, a mai spus acesta, potrivit cnbc.com.

Universitatea Federală din Sao Paulo, implicată în coordonarea studiilor clinice aflate în faza a treia în Brazilia, a declarat că voluntarul este un cetățean brazilian în vârstă de 28 de ani.

În luna septembrie, Agenţia Naţională de Supraveghere Sanitară (ANVISA) din Brazilia informa că vaccinul împotriva noului coronavirus dezvoltat de laboratorul AstraZeneca nu a produs "efecte adverse grave" în cazul pacienţilor testaţi în această ţară.

Vaccinul potențial, dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford din Marea Britanie, este unul dintre principalii candidați pentru viitorul vaccin COVID-19.

Brazilia se situează pe locul al doilea cu cei mai mulți oameni uciși de Covid-19, după Statele Unite, și e al treilea cel mai grav focar din punct de vedere al cazurilor, cu peste 5,2 milioane de infectați, după SUA și India.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un voluntar vaccinat anti-Covid19 a murit în Brazilia