Antena Meniu Search
x

Vreme călduroasă în primul weekend din septembrie, temperaturile ating 33 de grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru primul weekend din septembrie. Cu excepția zilei de vineri, când mai multe județe sunt sub cod galben de furtuni, vremea va fi călduroasă, cu temperaturi maxime de 33 de grade Celsius.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 03.09.2020, 20:05

Vremea la început de septembrie
Prognoza meteo pentru intervalul 4 - 7 septembrie 2020 - Profimedia Images
  • Vreme frumoasă la început de septembrie
  • Se va încălzi la finalul săptămânii

Vremea vineri, 4 septembrie

În regiunile sud-estice și parțial în cele centrale și montane, mai ales pe parcursul zilei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice și posibil vijelii și grindină. în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25...35 l/mp și pe arii restrânse peste 40...50 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze mai mari pe crestele Carpaților Meridionali, dar și pe litoral.

Temperaturile maxime, în scădere față de ziua precedentă în sud-est, se vor încadra între 19 și 30 de grade, iar cele minime în general între 7 și 17 grade.

Prognoza meteo sâmbătă, 5 septembrie

Vremea se va încălzi și va deveni în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza la munte, în special în Carpații Orientali, dar și în nordul Moldovei, unde pe arii restrânse se vor semnala averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe parcursul zilei în estul și sud-estul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 de grade, iar cele minime între 10 și 19 grade, mai scăzute în depresiuni spre 7 grade.

Vremea duminică, 6 septembrie

Vremea va continua să se încălzească, astfel încât va deveni călduroasă în vestul și sudul țării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza la munte, unde izolat vor fi condiții să plouă. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări pe litoral.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 33 de grade, iar cele minime între 11 și 22 de grade, mai scăzute în depresiuni spre 8 grade.

Prognoza meteo luni, 7 septembrie

Vremea va deveni călduroasă la amiază în cea mai mare parte a teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare la munte, iar spre seară și noaptea și în regiunile vestice, nord-vestice și nordice, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în partea a doua a intervalului în est și nord-est, iar de scurtă durată și în timpul ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26...27 de grade pe litoral și 33 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime în general între 10 și 20 de grade.

Citește și:

    Alertă meteo de furtuni, ploi şi grindină. Cod portocaliu în 9 județe, până vineri seară

    Ți-a plăcut acest articol?

    Like
    Întrebarea zilei

    V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

    Observator » Vremea » Vreme călduroasă în primul weekend din septembrie, temperaturile ating 33 de grade Celsius