Antena Meniu Search
x

ANM a anunțat cum va fi vremea în acest weekend. Maxime de 36 de grade Celsius, dar și ploi torențiale pe arii restrânse

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele trei zile, intervalul 31 iulie - 2 august. Temperaturile maxime vor atinge 36 de grade Celsius, însă în anumite zone din țară își vor face apariția ploile.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 30.07.2020, 18:24

ANM a anunțat cum va fi vremea în acest weekend
Prognoza meteo 31 iulie - 2 august 2020 - Profimedia Images
  • Posibilă depășire a pragului critic de temperatură-umezeală, în cursul zilei de vineri
  • Vreme frumoasă și călduroasă la început de august

Vremea vineri, 31 iulie 2020

Vremea va fi în continuare călduroasă îndeosebi în regiunile sudice și sud-estice, unde local va mai fi caniculă. Cerul va fi variabil, dar mai ales după-amiaza și în prima parte a nopții vor fi înnorări temporar accentuate în sud-vestul, sudul, estul și local în centrul țării, unde instabilitatea atmosferică se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe suprafețe mici 40...50 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 23 de grade. Disconfortul termic se va menține accentuat îndeosebi în Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Banat și sudul Moldovei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități.

Presiunea atmosferică va scădea ușor.

Prognoza meteo sâmbătă, 1 august 2020

Deși valorile termice vor continua să scadă în toate zonele țării, local în sud și în sud-est, în orele amiezii, acestea vor caracteriza o vreme călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara când local la munte, îndeosebi în Carpații Meridionali și izolat în celelalte regiuni vor fi averse ce vor putea avea și caracter torențial și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-vestul și estul teritoriului, dar și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 33 de grade, iar cele minime, în general, între 11 și 21 de grade. Presiunea atmosferică nu va avea variații semnificative.

Vremea duminică, 2 august 2020

Vremea va fi în general frumoasă, dar și călduroasă în orele amiezii în regiunile sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara în zona montană, unde cu totul izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 33 de grade, iar cele minime între 10 și 21 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » ANM a anunțat cum va fi vremea în acest weekend. Maxime de 36 de grade Celsius, dar și ploi torențiale pe arii restrânse