Antena Meniu Search
x

Vremea 1 mai 2018. Va fi deosebit de cald pentru această perioadă

Vremea se va menţine în general frumoasă dar şi deosebit de caldă pentru începutul lunii mai, în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza în nord-vest, îndeosebi în zona Munţilor Apuseni.

Vremea 1 mai 2018. Va fi deosebit de cald pentru această perioadă
Vremea 1 mai 2018. Va fi deosebit de cald pentru această perioadă - Administratia Nationala de Meteorologie-Prognoza

Vremea pe 1 mai 2018 se va menţine în general frumoasă dar şi deosebit de caldă pentru începutul lunii mai, în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza în nord-vest, îndeosebi în zona Munţilor Apuseni, unde doar izolat se vor semnala averse şi descărcări electrice, informează ANM.

Prognoza meteo precizează că vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi în zona montană înaltă, iar local şi temporar şi în Moldova.

Vremea 1 mai 2018 în România

La noapte, cerul va avea înnorări temporare în regiunile vestice, unde izolat vor mai fi averse şi descărcări electrice, iar în restul teritoriului va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime se vor situa între 7 şi 18 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 3 grade. Pe arii restrânse, în estul şi sud-estul ţării, va fi ceaţă.

Vremea 1 mai 2018

Vremea va fi deosebit de caldă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza, în vestul, centrul şi nordul ţării, unde pe arii restrânse, cu precădere în zona montană, vor fi ploi slabe de scurtă durată şi descărcări electrice. În vest şi nord-vest vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, dar şi, trecător, în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18...20 de grade pe litoral şi în jurul a 29 de grade în zonele de câmpie, iar cele minime se vor situa între 8 şi 18 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 3 grade.

Vremea 1 mai 2018 la munte

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiază, când, pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Izolat vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea unele intensificări pe creste, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice pentru începutul lunii mai.

Vremea 1 mai 2018 la mare

Vremea la mare va fi predominant frumoasă, cu cerul mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare după-amiza. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 22 de grade, iar cele minime între 11 şi 15 grade. Vor fi condiţii de ceaţă. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 16 şi 18 grade.

Vremea 1 mai 2018 în Europa

Vreme predominant frumoasă - în condiţiile cerului mai mult sau complet senin - va fi numai în regiunile din extremitatea estică a continentului, anume la nord şi la nord-est de Marea Neagră, de asemenea pe suprafaţa acesteia şi a părţii estice a Mediteranei. Deasupra celorlaltor zone ale Europei nebulozitatea va fi sau va deveni accentuată - mai puţin, însă, în ţările iberice, balcanice şi central-estice, unde cerul va fi variabil. Ploi abundente sunt de aşteptat a afecta insulele Corsica şi Sardinia; unele mai slabe vor fi local în Peninsula Italică şi vestul Rusiei, iar pe alocuri sau izolat în cea Iberică, în spaţiul balcano-carpatic şi în partea interioară a continentului; în Arhipelagul Britanic şi Peninsula Scandinavică se vor întruni condiţii favorabile precipitaţiilor mixte - însă mai ales sub formă de ploaie. Viteze de nivel moderat şi temporar mai înalt va avea vântul pe ocean, la vest şi la nord-vest de continent şi împrejurul Danemarcei; în general slab va sufla acela pe celelalte suprafeţe marine, pe când cu precădere lentă va fi circulaţia aerului din rest. Regimul termic nu se va schimba semnificativ faţă de intervalul anterior, însă în regiunile nord-vestice va fi remarcat un proces de răcire - de altfel, modestă.

(sursa)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Vremea » Vremea 1 mai 2018. Va fi deosebit de cald pentru această perioadă