Antena Meniu Search
x

Meteorologii au modificat prognoza pe o lună. Val de caniculă în România

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 11 iunie - 8 iulie 2019. Primul val de caniculă îşi va face simţită prezenţa în România începând de miercuri. 

Vremea 11 - 8 iulie 2019. Canicula loveşte România
Meteorologii au modificat prognoza pe o lună. Val de caniculă în România - Facebook

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 11 iunie - 8 iulie 2019. Primul val de caniculă îşi va face simţită prezenţa în România începând de miercuri. 

Potrivit specialiştilor, începând de miercuri se vor înregistra 35 de grade Celsius în vest, sud şi est, mai ales în zonele de câmpie.

Vremea va fi deosebit de caldã, iar disconfortul termic în accentuare. 

Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi, local în regiunile vestice, sudice şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 35 de grade Celsius.

Pe acelaşi subiect

Spre primei săptămâni de prognoză, meteorologii anunţă 37 de grade Celsius în vestul, sudul şi estul teritoriului.  Specialiştii avertizează că, din cauza midităţii foarte ridicate, se vor resimţi peste 40 de grade Celsius la umbră.

Valul de căldură se va menţine până la sfârşitul celor patru săptămâni de prognoză.

Vremea 11 - 17 iunie 2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, abatere termică pozitivă ce va fi mai accentuată în nord-vestul extrem al teritoriului.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile centrale, vestice și nordice. Excepție va face sudul extrem al teritoriului, unde cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare.

Prognoza meteo 17 - 24 iunie 2019

Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa peste cele normale pentru aceată perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și sud-vestice, dar și în general deficitare în cele nordice și nordestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea 24 iunie - 1 iulie 2019

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi deficitar în regiunile centrale, nordice, nord-estice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cele normal pentru această perioadă, potrivit prognozei ANM.

Prognoza meteo 1 - 8 iulie 2019

Valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Meteorologii au modificat prognoza pe o lună. Val de caniculă în România