Antena Meniu Search
x

Vremea 16 - 29 aprilie. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Vremea 16 - 29 aprilie. Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptâmâni.

Vremea 16 - 29 aprilie. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni
Vremea 16 - 29 aprilie. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni - Pixabay

Vremea 16 - 29 aprilie. Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptâmâni.

Potrivit ANM, în primele zile vremea se va menţine caldă, după care vor fi în scădere treptată.

Vremea 16 - 29 aprilie 2018 în Muntenia

Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 20 de grade, în medie regională, până pe data de 20 aprilie. La finalul primei săptămâni de prognoză va avea loc o încălzire a vremii, ce va determina, pe 22 aprilie, o medie a maximelor diurne de 23 de grade.

În a doua săptămână a intervalului de prognoză, regimul termic diurn va avea ușoare variații și se va concretiza prin valori medii cuprinse, în general, între 20 și 23 de grade, cu o tendință de scădere, spre 18 grade, la finalul intervalului. Temperaturile minime vor avea mici variații pe parcursul celor două săptămâni de prognoză și se vor situa, în medie, între 6 și 9 grade, cu cele mai scăzute valori pe 17 și 21 aprilie și cele mai ridicate în jurul datei de 26 aprilie.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în jurul datei de 18 aprilie și, din nou, în intervalul 24 – 29 aprilie.

Vremea 16 - 29 aprilie 2018 în Oltenia 

Valorile termice diurne vor continua să crească ușor până în data de 12 aprilie, astfel că media regională va fi de 22 de grade, însă după această dată vor reveni la valori de 20 de grade în data de 14 aprilie, apoi vor scădea semnificativ până în 19 aprilie când se vor situa în jurul a 16 grade. Finalul de interval va fi marcat de o încălzire ușoară. Minimele nocturne vor avea mici variații în primele zile când vor avea o medie de 6...8 grade, însă în intervalul 11 – 13 aprilie vor fi în creștere, spre 8...10 grade.

Până în 17 aprilie vor fi în scădere treptată, dar ulterior se vor menține staționare până la finalul intervalului, la valori în medie de 6 grade. Probabilitatea de precipitații va fi redusă în primele zile din interval, însă după data de 11 aprilie aceasta va fi în creștere, astfel încât până în 22 aprilie vor fi condiții de ploaie aproape în fiecare zi.

Vremea 16 - 29 aprilie 2018 în TRansilvania 

Media regională a valorilor termice diurne va crește de la 21 de grade în prima zi de prognoză, până la 24 de grade în 12 aprilie. După această dată se anticipează o scădere treptată, astfel media maximelor termice, va ajunge la 15 grade în jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior, la sfârșitul intervalului se va încălzi ușor, la valori de 17...18 grade. Media temperaturilor minime va fi de 4...5 grade în primele două dimineți, când în depresiuni vor mai fi valori sub limita de îngheț, apoi în perioada 11 – 16 aprilie, media acestora va fi de 6...8 grade.

După acest interval, nopțile vor fi mai răcoroase, cu minime termice, în medie de 3...4 grade.

În prima săptămână de prognoză va predomina o vreme frumoasă, iar ploi locale de scurtă durată se vor semnala în jurul datei de 13 aprilie. În a doua săptămână de prognoză, instabilitatea va fi în creștere și mai ales în perioada 16 – 18 aprilie vor fi ploi pe arii mai extinse și, posibil, cantități însemnate.

Vremea 16 - 29 aprilie 2018 în Moldova

În prima săptămână de prognoză media regională a maximelor termice, va ajunge la 14...15 grade, iar ulterior se va încălzi ușor, la valori de 17...18 grade.

În a doua săptămână de prognoză, dar mai ales în perioada 16 – 18 aprilie, probabilitatea pentru ploi va fi ridicată.

Vremea 16 - 29 aprilie 2018 în Dobrogea

Valorile termice vor avea mici variații în primele patru zile din interval, astfel încât maximele se vor situa în medie regională între 14 și 16 grade, iar minimele între 6 și 8 grade. 

În intervalul 13 – 16 aprilie maximele vor marca o scădere până spre valori de 12 grade, apoi vor crește din nou spre medii de 16 grade. Temperaturile minime se vor menține în jurul a 8 grade până în data de 14 aprilie, apoi și acestea vor scădea, spre 6 grade în data de 16 aprilie. În a doua parte a intervalului de prognoză vor reveni la medii de 8 grade. Până în data de 13 aprilie nu vor fi precipitații, apoi condițiile de ploaie vor fi tot mai ridicate, cu probabilitate mai mare de apariție a acestora în intervalul 16 – 22 aprilie.

Vremea 16 - 29 aprilie 2018 în Banat 

În primele zile ale intervalului, valorile termice vor scădea ușor și treptat, de la o medie regională a temperaturilor maxime de 22...23 de grade la început, până la aproximativ 19 grade, pe data de 19 aprilie. 

Apoi, vremea se va încălzi din nou, astfel încât, pe 24 aprilie, se vor atinge iarăși valori maxime de 23 de grade, în medie. În ultimele zile ale prognozei temperatura aerului va fi în scădere, spre o valoare medie a maximelor diurne de 18 grade la sfârșitul intervalului. Regimul termic nocturn va avea o evoluție similară, minimele fiind în scădere în prima parte a intervalului, de la 14 grade la început, până la 6...7 grade pe 21 aprilie, apoi vor crește din nou și se vor situa, în general, între 8 și 10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată pe 17 și 18 aprilie și, din nou, după data de 23 aprilie.

Vremea 16 - 29 aprilie 2018 în Crişana

Valorile termice maxime diurne vor scădea la începutul intervalului, de la 24 de grade în prima zi până la 19 grade în intervalul 18 – 20 aprilie. Ulterior, va avea loc un proces de încălzire, care va determina o medie regională a temperaturilor maxime de aproximativ 22 de grade în jurul datei de 24 aprilie. 

În cea de a doua săptămână de prognoză, vremea se va răci ușor și treptat, astfel încât, la finalul intervalului de prognoză, va deveni apropiată de normal din punct de vedere termic, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul valorii de 18 grade. 

Regimul termic nocturn va fi caracterizat de temperaturi în scădere în prima parte a intervalului, de la 12 grade la început, până la aproximativ 5 grade pe 21 aprilie. Între 22 și 29 aprilie minimele termice nu vor avea variații importante și se vor situa, în general, între 7 și 9 grade.

Vor fi averse pe 17 și 18 aprilie, iar ulterior probabilitatea de ploaie va crește după data de 23 aprilie și se va menține ridicată până la sfârșitul intervalului de prognoză.

Vremea 16 - 29 aprilie 2018 în Maramureş 

În prima săptămână de prognoză, deși vor fi ușoare variații termice de la o zi la alta, vremea va fi mai caldă, decât în mod obișnuit. Astfel, în 10 aprilie, media regională a temperaturilor maxime, va scădea ușor spre 22 de grade, ulterior, în următoarele două zile va crește, ajungând la 24...25 de grade, iar până în 15 aprilie, va scădea ușor și se va situa în jurul valorii de 21 de grade. După această dată, este anticipată o răcire, ce va apropia regimul termic diurn de norme multianuale ale perioadei, respectiv, o medie, ce nu va depăși 16...18 grade. 

Minimele termice vor oscila, în medie, între 6 și 8 grade, cu valori mai ridicate în jurul datei de 13 aprilie, dar și mai coborâte după data de 19 aprilie, când sunt estimate minime în jur de 4 grade.

Vremea 16 - 29 aprilie 2018 la munte

Valorile termice vor fi în scădere treptată pînă în 19 aprilie, astfel încât mediile maximelor vor coborî de la 14 grade până spre 6 grade, iar minimele de la 4...5 grade spre valori de -2...0 grade. 

Ulterior vor marca o creștere ușoară, astfel că spre finalul intervalului valorile diurne vor înregistra în medie 8 grade, iar cele nocturne în jurul a 0 grade.

Până în data de 22 aprilie precipitațiile se vor manifesta cu o frecvență mai mare și, foarte probabil, ca în intervale scurte să fie și mai însemnate cantitativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Vremea » Vremea 16 - 29 aprilie. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni