Antena Meniu Search
x

Grindina și vijelii puternice lovesc acum 4 județe. Alerte Cod Roşu, emise de ANM

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări Cod Roşu de vreme severă imediată. Se vor semnala frecvent averse ce vor cumula 60...80 l/mp, descărcări electrice, vijelii, grindină.

de Redactia Observator

la 22.06.2020, 21:45

Starea vremii, 22 iunie 2020 - Profimedia Images/Foto de arhivă

În judeţele Neamţ, Iaşi, Bihor şi Botoşani, ANM a emis alertă Cod Roşu, ceea ce înseamnă că vor avea loc fenomene meteo deosebit de periculoase.

Este vorba despre averse torențiale ce vor cumula 50...60 l/mp, în condiţiile în care în zonele avertizare s-au acumulat deja 60...80 l/mp. De asemenea, se vor manifesta descărcări electrice, vijelii şi grindină. Alertele Cod Roşu sunt valabile până în jurul orei  22:30, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de evoluţia frontului atmosferic.

De asemenea, ANM precizează că în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, în Moldova și în zona montană a Olteniei și Munteniei vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină, fiind emis pentru aceste zone un Cod Portocaliu în vigoare până în 23 iunie, ora 10:00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Grindina și vijelii puternice lovesc acum 4 județe. Alerte Cod Roşu, emise de ANM