Antena Meniu Search
x

Vremea se răcește brusc în ultimele zile din martie. Minime de -9 grade, lapoviță și ninsori

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) preconizează că vremea se va răci accentuat în ultimele zile din luna martie, temperaturile minime urmând a atinge -9 grade Celsius.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 28.03.2020, 16:48

Vremea în martie
Temperaturile vor scădea brusc în intervalul 30 - 31 martie - Profimedia Images

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) preconizează că vremea se va răci accentuat în ultimele zile din luna martie, temperaturile minime urmând a atinge -9 grade Celsius.

Totodată, meteorologii au anunțat că, pe 31 martie, precipitațiile vor fi frecvente și în general moderate cantitativ la munte, în centru și în sud-vestul României.

În zonele de munte și în Transilvania va ninge, iar în Oltenia, sudul Banatului și vestul și nordul Munteniei la început vor fi și ploi sau lapoviță, apoi predominant ninsori.

Vremea duminică, 29 martie

Vremea va fi caldă pentru sfârșitul lunii martie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în vestul, centrul, nord-vestul țării, iar ziua și în extremitatea de sud-est.

Se vor semnala ploi sub formă de aversă, însoțite și de descărcări electrice, local în zonele de munte, dar mai ales în Carpații Occidentali și pe arii mai restrânse în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania. La munte, în general la altitudini mai mari de 1700 m, trecător se vor semnala precipitații mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, ziua cu unele intensificări la munte și de scurtă durată în timpul ploilor, iar spre sfârșitul intervalului în nordul Moldovei și în Crișana. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 20 de grade, iar cele minime între 1 și 8 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până spre -2...-3 grade, unde vor mai fi condiții de brumă.

Presiunea atmosferică va scădea în prima parte a intervalului, apoi va crește.

Prognoza meteo luni, 30 martie

Vremea se va răci accentuat în vestul, nordul și centrul țării, unde valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, iar în rest va fi în continuare cald pentru această dată. Înnorările vor fi în general persistente, cu excepția regiunilor sudice și sud-estice, unde ziua, cerul se va menține variabil.

Temporar se vor semnala precipitații în zonele de munte și în centrul teritoriului, local în est și pe arii restrânse în rest. La munte, treptat vor predomina ninsorile, iar în celelalte regiuni, pe parcursul zilei vor fi mai ales ploi, apoi se vor transforma în lapoviță și ninsoare și în Transilvania, Moldova, Maramureș și izolat în zona subcarpatică a Munteniei. Se va depune strat nou de zăpadă, îndeosebi în zonele montane și submontane.

Vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze mai mari în est și sud-est, dar și pe crestele montane, unde trecător va spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade în nordul Moldovei și 20 de grade în sudul și estul Munteniei și în vestul Dobrogei, iar cele minime, în general, între -5 și 5 grade.

Presiunea atmosferică va continua să crească.

Vremea marți, 31 martie

Valorile termice vor scădea accentuat în cea mai mare parte a țării, astfel că vremea va deveni deosebit de rece pentru ultima zi a lunii martie în toate zonele; temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 și 8 grade, iar cele minime între -9...-7 grade în depresiunile din nord-vest și centru și 3 grade pe litoral. Cerul va avea înnorări ziua în mare parte a teritoriului, iar noaptea se va degaja treptat în nord și nord-vest, unde vor fi condiții de brumă.

Precipitațiile vor fi frecvente și în general moderate cantitativ la munte, în centru și în sud-vest; în zonele montane și în Transilvania va ninge, iar în Oltenia, sudul Banatului și vestul și nordul Munteniei la început vor fi și ploi sau lapoviță, apoi predominant ninsori; se va depune strat de zăpadă care local va fi consistent.

Precipitații slabe se vor semnala pe alocuri și în regiunile sud-estice unde vor fi ploi, lapoviță și trecător ninsoare și izolat în vest și în nord, predominant ninsori.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări la munte, la altitudini mari, unde trecător va viscoli ninsoarea, dar local, mai ales în prima parte a zilei, și în sud-est, amplificând senzația de rece.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Vremea se răcește brusc în ultimele zile din martie. Minime de -9 grade, lapoviță și ninsori