Antena Meniu Search
x

Vremea în weekend. Meteorologii anunță temperaturi ridicate

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) anunță o vreme caldă pentru acest weekend, cu temperaturi peste valorile normale ale perioadei. Maximele vor atinge 15 grade Celsius, sâmbătă și duminică.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 12.12.2019, 16:23

Vremea în weekend
Temperaturile vor atinge 15 grade Celsius la finalul săptămânii - pixabay.com

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) anunță o vreme caldă pentru acest weekend, cu temperaturi peste valorile normale ale perioadei. Maximele vor atinge 15 grade Celsius, sâmbătă și duminică.

Deși la această oră este cod galben de ninsoare în 12 județe, în următoarele trei zile zăpada își va face apariția doar pe crestele Munților Carpați, la altitudini mari.

Vineri, temperaturile se vor situa cu mult peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie, astfel că maximele se vor încadra între 3 şi 13 grade, iar minimele între -2 şi 9 grade. Cerul va fi parţial noros în vest, nord-vest şi centru, dar şi în extremitatea de sud-est, în timp ce în restul teritoriului înnorările vor fi persistente.

Va ploua local în Oltenia, Muntenia şi Moldova şi pe spaţii restrânse în celelalte regiuni. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar în Carpaţii Meridionali, la altitudini mari, va ninge şi vântul va continua să sufle tare, viscolind zăpada. Intensificări temporare ale vântului vor fi şi în restul masivelor, iar local şi în zonele mai joase de relief. Izolat va fi ceaţă.

Vremea sâmbătă, 14 decembrie

Vremea va fi caldă pentru această perioadă din an în toate zonele, dar cu precădere în sud-estul şi centrul ţării. Pe parcursul zilei cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor şi va ploua pe arii extinse în jumătatea de vest şi doar trecător şi pe spaţii mici în restul teritoriului, iar la munte, în special în Carpaţii Occidentali, se vor semnala precipitaţii mixte. Unele intensificări ale vântului vor fi în zona montană înaltă, în Moldova, Dobrogea şi sudul Banatului.

Seara şi noaptea înnorările vor fi mai persistente şi ploile mai frecvente în Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei şi estul Transilvaniei, în timp ce în restul ţării va mai ploua izolat, iar cerul va deveni variabil; în Carpaţii Orientali şi la altitudini mari în Meridionali vor predomina ninsorile, în general slabe cantitativ, iar vântul va avea intensificări pe creste, viscolind sau spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 15 grade, iar cele minime în general între 0 şi 8 grade. În special în a doua parte a intervalului, se va semnala local ceaţă, cu precădere în vest şi sud-vest.

Presiunea atmosferică va creşte, dar nu într-atât cât să revină la normal.

Vremea duminică, 15 decembrie

Vremea va fi predominant frumoasă şi mai caldă decât în mod normal la mijlocul lunii decembrie, chiar deosebit de caldă ziua în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, exceptând în primele ore ale zilei regiunile estice şi zona de munte, iar noaptea cu precădere pe cele nord-vestice, unde vor fi înnorări temporare şi izolat ploi slabe, trecătoare. În Carpaţii Orientali, la altitudini mai mari de 1700 m, la începutul intervalului pentru scurt timp foarte probabil se vor semnala fulguieli.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 şi 15 grade, iar cele minime între -4 şi 7 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -8 grade. Izolat va fi ceaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea în weekend. Meteorologii anunță temperaturi ridicate