Antena Meniu Search
x

Brazilianul Wesley, de la Aston Villa, a devenit un fotbalist bine cotat, deşi la 17 ani avea doi copii şi lucra în fabrică

Brazilianul Wesley Moraes Ferreira da Silva, atacantul lui Aston Villa, a devenit unul dintre cei mai bine cotaţi fotbalişti din lume, însă are o poveste demnă de un film dramă.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 18.10.2019, 16:43

Wesley este cotat de site-urile de specialitate la 20 de milioane de euro
Wesley a devenit unul dintre fotbaliştii bine cotaţi din Europa - Hepta

Brazilianul Wesley Moraes Ferreira da Silva, atacantul lui Aston Villa, a devenit unul dintre cei mai bine cotaţi fotbalişti din lume, însă are o poveste demnă de un film dramă.

Wesley (22 de ani) s-a născut în Juiz de Fora, o mică localitate braziliană situată la circa 200 de kilometri de Rio de Janeiro.

Wesley avea doi copii încă de la vârsta de 16 ani

Conform Mirror Online, inspirat de tatăl său, care a murit când el avea doar nouă ani, Wesley şi-a dat seama că poate scăpa din sărăcia oraşului natal doar prin fotbal.

Şi-a încercat norocul pe la diferite cluburi înainte de a ajunge în Europa. 

La 17 ani avea deja doi copii din două relaţii diferite şi nu le putea oferi nimic micuţilor, aşa că s-a îmbarcat pe un vapor către Europa, având promise probe la Atletico Madrid.

Nu le-a trecut şi nu a reuşit să-şi obţină un angajament nici Franţa, astfel că s-a întors în ţara natală şi, printre antrenamente, găsea timp să muncească în fabrică pentru a-şi susţine copiii.

Refuzat de cinci echipe importante, se gândea deja să renunţe şi că fotbalul poate nu este scăparea pentru el.

Şansa lui a fost un impresar care i-a recomandat să o ia de jos. Astfel a ajuns la Trencin, o echipă mică din Slovacia, formaţie cu care a semnat în iulie 2015.

A avut nevoie de un singur sezon în Slovacia pentru a impresiona şi a obţine transferul la o echipă mai cunoscută, FC Bruges, din Belgia.

Wesley a fost cumpărat de Aston Villa pentru 22 de milioane de lire sterline

Aici, a început să aibă probleme din cauza agresivităţii sale. A existat chiar un meci în care oficialii clubului au decis să-i lipească mâinile cu bandă adezivă pentru a nu mai reacţiona.

Însă din momentul în care a reuşit să-şi cizeleze evoluţiile, totul a curs în favoarea sa. A înscris gol după gol, 30 de goluri doar în ultimele două sezoane cu FC Bruges, iar inevitabilul s-a produs în vara acestui an, când Aston Villa a pus pe masa belgienilor nu mai puţin de 22 de milioane de lire sterline pentru achiziţionarea lui Wesley.

Cota lui Wesley a explodat, dar brazilianul a continuat să-şi vadă de lucru, în ciuda vârstei extrem de fragede şi a dificultăţilor pe care le-a întâmpinat.

Are deja patru goluri înscrise, în opt meciuri jucate pentru Aston Villa, reuşite prin care echipa sa, nou-promovată, reuşeşte să se menţină pe linia de supravieţuire, fiind a 15-a în clasament, peste Everton, Newcastle sau Southampton.

Mai mult, Wesley, puştiul care, în urmă cu cinci ani, lucra într-o fabrică din Brazilia pentru a-şi întreţine cei doi copii deşi era încă minor, a ajuns pe locul 10 în topul marcatorilor din Premier League, poate cel mai tare campionat de fotbal din lume, fiind la egalitate cu nume grele precum Mohamed Salah sau Bernardo Silva şi peste jucători precum Marcus Rashford sau Roberto Firmino.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Brazilianul Wesley, de la Aston Villa, a devenit un fotbalist bine cotat, deşi la 17 ani avea doi copii şi lucra în fabrică