Antena Meniu Search
x

Azi e Ziua Cârtiţei. Aflăm cât va mai dura iarna

Ziua Cârtiţei 2019. Astăzi aflăm cât va mai dura iarna, conform unei tradiţii populare în America şi Canada. Potrivit unei tradiţii vechi de peste un secol aduse de coloniştii olandezi şi germani, în această zi aflăm dacă vom avea parte de o iarnă lungă.

de Redactia Observator

la 02.02.2019, 09:54

Ziua cârtiţei 2019
Azi e Ziua Cârtiţei. Aflăm cât va mai dura iarna - visitpago.com

Ziua Cârtiţei 2019. Astăzi aflăm cât va mai dura iarna, conform unei tradiţii populare în America şi Canada. Potrivit unei tradiţii vechi de peste un secol aduse de coloniştii olandezi şi germani, în această zi aflăm dacă vom avea parte de o iarnă lungă sau, dimpotrivă, dacă primăvara va veni mai repede.

De fapt, nu este vorba de o cârtiţă, ci de o marmotă pe nume Phill. Dacă simpaticul rozător iese din vizuină şi îşi vede umbra şi se retrage în bârlog, tradiţia spune că iarna va mai persista o lună şi jumătate.

Dacă, dimpotrivă, marmota Phill nu-şi vede umbra, înseamnă că primăvara va sosi mai devreme.

Cea mai urmărită ceremonie de Ziua Cârtiţei are loc în Pennsylvania, în orăşelul Punxsutawney şi este urmărită în direct de milioane de americani şi canadieni.

În 1993 în Punxsutawney a fost realizat comedia romantică Groundhog Day (Ziua Cârtiţei) cu Bill Murray şi Andy McDowell în rolurile principale. Povestea filmului este pe cât de banală, pe atât de incredibilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Azi e Ziua Cârtiţei. Aflăm cât va mai dura iarna