Antena Meniu Search
x

Video Aplicaţia de dating exclusiv pentru creştini. Tinerii trebuie să spună ce muzică ascultă şi daca ţin posturile

Că dragostea poate începe cu un swipe şi un like ştim deja. Însă, de cele mai multe ori, povestea de iubire se încheie cu un block. Tocmai asta vrea să evite cea mai nouă aplicaţie de pe piaţa de dating, destinată exclusiv persoanelor creştin ortodoxe. Scopul aplicaţiei este întemeierea unei familii şi evitarea persoanelor cu scopuri...mai puţin ortodoxe. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 25.05.2022, 19:31

Vezi și

În descrierea profilului, tinerii ortodocşi sunt încurajaţi să îşi menţioneze calităţile creştine. Doar cei interesaţi de căsătorie sunt acceptaţi în aplicaţie. 

Adriana - fondator aplicaţie: Dacă nu mergeţi la biserică, dacă nu sunteţi creştini ortodocşi practicanţi, nu are rost să veniţi aici să pierdeţi vremea. 

Codrin - dezvoltator aplicaţie: Vrem să creăm familii, nu vrem să facem un nou Tinder.

Lansată în urmă cu trei luni, aplicaţia este folosită deja de peste 5.000 de creştini şi este, de fapt, o relansare a unui site matrimonial, care a funcţionat în urmă cu mai bine de 15 ani. Ideea a pornit după ce fondatorii s-au cunoscut online. Spun că a fost greu să se găsească şi cu atât mai greu le este tinerilor din noua generaţie să îşi întâlnească jumătatea.

Pe acelaşi subiect

Danion Vasile - teolog: Mulţi se căsătoresc, dar mai mult de jumătate dintre ei divorţează. Adică familia trece printr-o criză profundă. Taina căsătoriei este un drum împreună spre Rai. 

Aplicaţia este gratuită, în limita a trei mesaje trimise pe zi. Cei care vor să îşi crească şansele pentru găsirea sufletului pereche trebuie să plătească un abonament de 5 sau 10 dolari pe lună. 

Adriana - fondator aplicaţie: Am considerat că, prin asta, descurajăm pe cei care vor să vină aici să îşi bată joc. 

Aplicaţie de dating, destinată exclusiv credincioşilor

Potenţialii utilizatori găsesc ideea cel puţin interesantă. 

Cetăţeni: - Mi se pare că are un twist nou.

- Apar persoane din apropiere, apar din toată ţara, cred că mai mult din comunitatea asta creştină. 

- Mai sunt și tineri teologi care își caută preotese și tot aşa.

Eram în dubii cu persoanele de pe Internet că înșeală mult.

- Acum, pentru a cunoaște pe cineva, e bine să mergi la un preot pentru a cere sfaturi.

De altfel, dezvoltatorii spun că aplicaţia ar putea fi propovăduită chiar în biserică. Însă ideea de a aduce tehnologia printre sfinţi nu e pe placul preoţilor. 

Preot Constantin Sturzu: Nimic nu poate înlocui cunoașterea faţă către faţă. E bine ca tinerii să apeleze la aplicaţie, dar cu binecuvântarea duhovnicului

Danion Vasile - teolog: În momentul în care preoţii vor înţelege că pot folosi în lucrarea lor cu tinerii o astfel de aplicaţie, impactul poate să crească. 

Aplicaţia închide automat orice profil cu fotografii considerate indecente sau de pe care sunt trimise mesaje cu limbaj "necurat"

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » Aplicaţia de dating exclusiv pentru creştini. Tinerii trebuie să spună ce muzică ascultă şi daca ţin posturile