Antena Meniu Search
x

Încurajaţi să evite poluarea, clienţii unui pub din Londra sunt lăsaţi să achite nota de plată folosind electrocasnice vechi

Un pub din Marea Britanie a găsit o metodă inedită prin care să evite poluarea. Locaţia dezvoltă un proiect prin care clienţii îşi pot plăti consumaţia folosindu-se de electrocasnice vechi precum televizoare, frigidere sau telefoane mobile.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 17.10.2021, 16:12

Modalitatea inedită de plată a fost apreciată de localnici
Modalitatea inedită de plată a fost apreciată de localnici - Shutterstock - foto ilustrativ

Proprietarul pub-ului a anunţat că cei care vin în locaţia lui pot achita nota de plată pentru mâncare şi băutură folosind aparatura vehce, scrie Euronews. Proiectul include peste 14.000 de tipuri de dispozitive care pot fi folosite. Scopul este acela de a putea strânge aceste produse pe care ulterior să le trimită la un centru de reparaţii, urmând ca mai apoi să fie reutilizate. 

O nouă modalitate de a opri poluarea

Totul vine în contextul în care Marea Britanie este considerată ca fiind pe punctul să devină cel mai mare producător european de deşeuri electronice, depăşind confor statisticilor actualul lider global, Norvegia, până în anul 2024. Primul client care a folosit o astfel de modalitate de plată în al pubul pune în aplicare această strategie a fost modelul şi ecologistul Daisy Lowe. „Am fost șocată când am aflat impactul asupra mediului pe care îl pot avea doar telefoanele vechi, darămite să le arunc. Este important ca atunci când am terminat vechea noastră tehnologie, să fie pusă din nou în circulație pentru ca altcineva să o folosească", spune ea. 

Deșeurile electrice (e-waste) constau în toate dispozitivele aruncate, inclusiv smartphone-uri, televizoare și frigidere. O mare parte din acestea sunt incinerate, depozitate sau expediate ilegal în străinătate, adesea la un cost devastator pentru mediul local.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Inedit » Încurajaţi să evite poluarea, clienţii unui pub din Londra sunt lăsaţi să achite nota de plată folosind electrocasnice vechi