Antena Meniu Search
x

Un copil de 12 ani din Marea Britanie a înghiţit 54 de magneţi. A vrut să vadă dacă devine magnetic

Un băiat de 12 ani a ajuns la spital în stare gravă, după ce a înghiţit 54 de magneţi în încercarea de a deveni magnetic.

de Monica Palade

la 08.02.2021, 12:59

Un copil de 12 ani din Marea Britanie a înghiţit 54 de magneţi. A vrut să vadă dacă devine magnetic - iStock/Getty Images
  • A înghiţit 54 de magneţi ca să vadă dacă este magnetic
  • Obiectele au rămas blocate în stomac şi intestin

Rhiley Morrison din Prestwich, Marea Britanie, a înghiţit bilele de mangnet în două ocazii separate pentru că voia să vadă dacă obiectele de metal se lipesc de stomacul lui.

Cu toate acestea, patru zile mai târziu, copilul s-a îngrijorat când şi-a dat seama că bilele nu au ieşit pe cale naturală, aşa că i-a spus mamei sale, Paige Ward, că a înghiţit două accidental.

Femeia l-a dus la spital unde în urma unei ecografii, medicii au constatat că erau mai mulţi magneţi mici în stomac şi intestin.

Operat de urgenţă

Doctorii s-au temut că magneţii ar putea să-i distrugă ţesutul şi organele vitale şi chiar să-i fie fatali, aşa că adolescentul a intrat imediat în sala de operaţie, iar obiectele au fost scoase după o intervenţie de şase ore.

Rhiley, care are ADHD şi autism, se recuperează acum acasă. Mama lui vrea să tragă un semnal de alarmă asupra acestor jucării periculoase.

„Am fost şocată, am rămas fără cuvinte când am auzit câte a înghiţit. Doctorii credeau iniţial că sunt 25-30, dar după operaţie au scos 54. Cred că mi-a fost mult mai greu să înţeleg cum şi de ce a înghiţit atât de multe. Rhiley este pasionat de ştiinţă, adoră experimentele şi apoi mi-a recunoscut:

„Am încercat să lipesc mangeţii de mine, am vrut să văd dacă se lipesc de burtă cât timp magneţii se aflau acolo”.

A fost stupid, dar este un copil şi asta fac copiii. De asemenea, s-a gândit că ar fi nostim să le vadă ieşind pe cale naturală”, a declarat mama.

Rhiley a cerut magneţii de Crăciun pe care şi i-a cumpărat singur cu banii stârns.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Un copil de 12 ani din Marea Britanie a înghiţit 54 de magneţi. A vrut să vadă dacă devine magnetic