Antena Meniu Search
x

Video "Poliţistul anului", acuzat că a luat mită. "Lupul" de la Rutieră ar fi primit şedinţe gratuite la spa ca să "intervină" pentru cunoscuţi

Este scandal de corupţie la Poliţia rutieră din Braşov! Patru agenţi şi trei şoferi au fost reţinuţi de procurori în urma unor percheziţii de amploare, pentru că ar fi luat şi respectiv dat mită. Unul dintre ei este chiar poliţiştul premiat anul trecut cu placheta de onoare a Poliţiei Române.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 27.03.2023, 14:31

Vezi și

Agentul-şef Cornel Sandu poreclit "Lupul" ar fi intervenit pe lângă colegi cu atribuţii de poliţie rutieră pentru ca aceştia să nu aplice măsuri legale în anumite situaţii de natură contravenţională. În acest caz ar fi primit foloase precum accesul la serviciile spa ale unui hotel sau sponsorizări pentru echipa de fotbal la care joacă fiul său, spun anchetatorii.

În alte situaţii, poliţiştii primeau mită prin intermediari pentru ca şoferii candidaţii la obţinerea permisului de conducere să poată obţine acest document. Au fost reţinuţi patru poliţişti şi trei persoane care intermediau aceste fapte de corupţie.

Poliţiştii, printre care şi agentul-şef Cornel Sandu, ar putea fi prezentaţi în instanţa de judecată cu propunerea de arestare preventivă. 

Patru poliţişti, reţinuţi pentru mită

Pe acelaşi subiect

Şapte persoane au fost reţinute de procuorii braşoveni, fiind suspectate de infracţiuni de corupţie în dosarul care vizează angajaţi ai Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto şi de la două secţii de Poliţie din judeţul Braşov. Printre cei pe numele cărora au fost emise ordonanţe de reţinere se numără patru angajaţi ai Ministerului de Interne.

Potrivit oficialilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, doi poliţişti rutieri şi alţi doi de la Serviciul Permise au fost reţinuţi pentru fapte de corupţie şi asimilate acestora, după prima zi de audieri în dosarul care vizează activitatea unor angajaţi ai MAI. 

Este vorba despre un agent de poliţie rutieră de la Poiana Braşov, un agent de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Râşnov şi doi angajaţi de la Serviciul Permise şi Înmatriculări Auto Braşov care se ocupau de examinarea candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere şi de înmatricularea autovehiculelor.

”Au mai fost reţinute alte trei persoane fără calitate specială, despre care s-a stabilit că doi au dat mită pentru a obţine permisul de conducere, iar unul este complicele prin intermediul căruia s-a dat mita către examinatori”, precizează anchetatorii.

Duminică, 20 de percheziţii au avut loc în acest dosar, descinderile având loc inclusiv la locurile de muncă ale unora dintre suspecţi.

”Lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul SJA Covasna au fost delegaţi să efectueze activităţi de urmărire penală cu privire la faptul că, în perioada septembrie 2022 – martie 2023, lucrători MAI din instituţiile anterior menţionate ar fi pretins şi primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri şi alte valori, pentru nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu ori pentru a le îndeplini necorespunzător. Astfel, există date conform cărora poliţişti rutieri ar fi primit, în anumite situaţii, diverse foloase pentru a nu aplica măsurile legale în cazul constatării unor încălcări ale regulilor de circulaţie pe drumurile publice. De asemenea, unul dintre poliţişti ar fi instigat un conducător auto, căruia îi reţinuse permisul, la conducerea pe drumurile publice a unui autoturism, iar în altă situaţie, prin activităţile întreprinse, poliţistul ar fi favorizat o persoană aflată într-o procedură judiciară prin îngreunarea cercetărilor. Totodată, cercetările vizează şi fapte ale unor lucrători din cadrul SPCRPCÎV care, în schimbul unor foloase, ar fi favorizat candidaţii la obţinerea permisului de conducere ori ar fi programat, preferenţial, diverse persoane fie pentru susţinerea examenului, fie pentru înmatriculare sau preschimbarea permisului”, precizau anchetatorii, într-un comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Justitie » "Poliţistul anului", acuzat că a luat mită. "Lupul" de la Rutieră ar fi primit şedinţe gratuite la spa ca să "intervină" pentru cunoscuţi