Antena Meniu Search
x

"Cel mai prematur" bebeluș din lume s-a născut la 21 de săptămâni și o zi, în SUA. Micuțul cântărea doar 420g

Curtis Means, un bebeluș născut nasul trecut la doar 21 de săptămâni și o zi, cântărind doar 420 de grame, este considerat “cel mai prematur bebeluș din lume” care a supraviețuit. 

de Redactia Observator

la 11.11.2021, 11:18

Băiețelul, care s-a născut în orășelul Birmingham din Alabama, are acum 16 luni și este hrănit printr-un tub special, dar medicii spun că starea sa de sănătate este bună, scrie BBC

Pe 4 iulie 2021, Michelle Butler, mama sa, a fost transportată de urgență la spital unde a născut gemeni, cu 19 săptămâni mai devreme. Sora lui Curtis a murit la o zi după naștere, însă micuțul a luptat pentru viața sa și după luni în care a fost asistat respirator, în cele din urmă a fost externat. Terapeuții au fost nevoiți să-l învețe să respire pe cont propriu și să-și folosească gura pentru a mânca. 

Sora lui Curtis a murit la o zi după naștere

“Îmi voi aminti mereu momentul în care l-am putut lua pe Curtis acasă, să-l prezint fraților săi mai mari”, a declarat mama bebelușului. Medicul care a asistat la nașterea micuțului luptător a declarat că nu a mai văzut niciodată un prematur care “să se agate astfeld e viață. Curtis are ceva special”.

“Recordul” initial a fost deținut de Richard Hutchinson, un bebeluș care s-a născut la 21 de săptămâni și două zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » "Cel mai prematur" bebeluș din lume s-a născut la 21 de săptămâni și o zi, în SUA. Micuțul cântărea doar 420g