Antena Meniu Search
x

Povestea lui Nick Mocuţa, românul care s-a dus cu 500 de dolari în SUA și acum este multimilionar. Dormea pe străzi și mânca cei mai ieftini burgeri, ca să economisească bani

Un român, care dormea prin parcuri şi care trăia doar cu mâncare ieftină a devenit multimilionar. Nick Mocuţa, 37 de ani, are acum peste 100 de proprietăţi, însă atunci când s-a mutat în America avea la el în buzunar doar 500 de dolari şi ani întregi i-a petrecut dormind pe străzi.

de Monica Palade

la 04.11.2021, 17:27

Fostul om fără adăpost a cumpărat acum case pentru toţi membrii familiei sale. Bărbatul a povestit recent cât de greu a fost drumul de la a nu avea nimic la a deveni multimilionar.

Nick Mocuţa s-a născut în România, dar a visat mereu să îşi facă o carieră în ţara tuturor posibilităţilor. În ciuda faptului că știa foarte puțin limba engleză la 21 de ani, Mocuţa a venit în Los Angeles cu 500 de dolari pe care i-a dăruit bunica lui pentru a începe o nouă viață.

Incapabil să-și găsească un apartament și neavând contacte în țară, absolventul de afaceri și-a petrecut săptămâni întregi dormind pe bănci în parcuri publice și abia putea să îşi cumpere de mâncare.

 A ajuns să doarmă pe străzi şi să mănânce ieftin

Pe acelaşi subiect

„Primul taxi pe care l-am luat în oraș m-a costat aproximativ 100 de dolari, ceea ce m-a lăsat cu doar 400 de dolari pentru mine, a fost un șoc cultural, nu voi uita niciodată acea parte”, a povestit Nick pentru Jam Press.

„M-am trezit fără adăpost în LA, am dormit pe bănci în parcuri și mâncam cu un buget foarte mic. Mă duceam să cumpăr un burger de un dolar de la McDonald’s și le spueam „fără brânză”, ca să nu fiu taxat în plus”.

În următoarele luni, Nick a fost norocos să îşi găsească joburi prost plătite, dar în cele din urmă a reuşit să economisească suficienți bani pentru a închiria un apartament mic.

În ciuda luptelor și a progresiei lente, ambițiile sale de carieră au rămas ridicate și, în cele din urmă, a reușit să obțină o licență de broker imobiliar.

Momentul care i-a schimbat viaţa

În 2013, Mocuța a început o nouă afacere, care avea să-i schimbe viața pentru totdeauna. A început să vândă articole precum telefoane mobile și huse importate din China pe eBay și, după șase luni, câștiga până la 4.000 de dolari (2.936 de lire sterline) pe lună.

După ce a simţit succesul pe care l-ar putea obține online, a decis să renunțe la slujba de broker pentru a se concentra pe propria afacere în comerțul electronic.

Nouă ani mai târziu, Mocuţa devenea cetățean american cu mai multe magazine online și a încasat aproximativ 40 de milioane de dolari în venituri.

„Cred că motivul pentru care am succes este pentru că nu mi-a fost niciodată frică să pierd, doar să nu încerc. Sunt foarte perseverent și nu renunț niciodată. Eșuez de șapte ori, mă ridic a opta oară”.

Acum, Nick Mocuţa are 100 de apartamente în SUA și România și patru mașini de lux.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Povestea lui Nick Mocuţa, românul care s-a dus cu 500 de dolari în SUA și acum este multimilionar. Dormea pe străzi și mânca cei mai ieftini burgeri, ca să economisească bani