Antena Meniu Search
x

Un chinez, care s-a rătăcit prin munţi după ce şi-a îngrijit colegii în urma unui seism, a fost salvat miraculos 17 zile mai târziu

Un chinez care şi-a îngrijit colegii răniţi după un seism devastator şi care s-a rătăcit apoi în munţi a fost regăsit 17 zile mai târziu, potrivit presei de stat chineze, informează AFP. Un seism cu magnitudinea de 6,6 a lovit provincia Sichuan (sud-vest) pe 5 septembrie. Cutremurul a făcut cel puţin 93 de morţi şi a condus la strămutarea de urgenţă a mii de persoane.

de Redactia Observator

la 22.09.2022, 15:44

Chinezul (dreapta) a fost regăsit prin ''miracol'' după 17 zile
Chinezul (dreapta) a fost regăsit prin ''miracol'' după 17 zile - Presa chineză via Facebook

Un angajat al centralei hidroelectrice din Wandong, pe numele său Gan Yu, a fost regăsit miercuri de un sătean, a relatat radioul naţional chinez (CNR), care a calificat această salvare drept ''un miracol''. Bărbatul era pe cale să călătorească alături de colegul său Luo Yong în momentul producerii seismului.

Filmul unor zile înspăimântătoare

Au rămas pe loc pentru a-şi îngriji colegii răniţi şi a împiedica producerea unor inundaţii eliberând apa din baraje. Cei doi angajaţi au plecat apoi din centrala izolată şi au parcurs circa 20 de kilometri. Gan Yu însă, care suferă de miopie severă, şi-a pierdut ochelarii în timpul seismului şi a avut dificultăţi în a-şi croi drum prin munţi, potrivit CNR.

El şi colegul său au încercat cu disperare să facă semn unor eventuali salvatori. ''Ne-am scos hainele. Le-am agăţat pe ramuri de copaci şi le-am agitat în aer'', a explicat Luo Yong pentru CNR. Cei doi bărbaţi au decis în cele din urmă că Gan Yu, din cauza miopiei sale, va rămâne pe loc, iar colegul lui va merge să caute ajutor.

Pe acelaşi subiect

Luo Yong l-a ajutat să construiască un pat improvizat, din muşchi şi foi de bambus, lăsându-i câteva fructe sălbatice pentru hrană. Salvatorii l-au regăsit în cele din urmă pe Luo Yong pe 8 septembrie. Dar în momentul când au ajuns la adăpostul lui Gan Yu, pe 11 septembrie, acesta nu mai era acolo.

La începutul săptămânii, un locuitor din împrejurimi a revenit în satul său situat în apropiere de centrala hidroelectrică. A auzit atunci vorbindu-se de operaţiunile de căutare. Acesta, fiind un bun cunoscător al zonei, s-a alăturat echipei de salvatori miercuri dimineaţa. După doar două ore de demers, l-a descoperit pe Gan Yu, întins la umbra unor arbori.

A fost transportat cu avionul la spital, unde medicii au constatat că suferea de multiple fracturi, potrivit televiziunii publice CCTV. Postul a difuzat imagini cu Gan Yu, slăbit şi vizibil şocat, în timp ce mânca hrana oferită de salvatori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Un chinez, care s-a rătăcit prin munţi după ce şi-a îngrijit colegii în urma unui seism, a fost salvat miraculos 17 zile mai târziu