Antena Meniu Search
x

Pacienţi torturaţi în "camera secretă" a unui spital din Pakistan. Agresorul filma cum îşi bătea victimele cu bestialitate, "pentru propriul divertisment"

Mai mulţi pacienţi ai unui spital din Pakistan ar fi fost abuzaţi într-o încăpere a unităţii medicale de un angajat însărcinat cu menţinerea securităţii. Presupusul agresor alegea victime din medii defavorizate sau lipsite de adăpost, pe care le interoga şi bătea cu bestialitate, drept pedeapsă pentru faptele rele pe care acestea le-ar fi comis. Bărbatul filma totul, cel mai probabil pentru propriul divertisment, iar o parte dintre imagini au ajuns şi pe reţelele de socializare.

de Redactia Observator

la 21.09.2021, 22:52

Poliţişti, în curtea unui spital din Pakistan (scop ilustrativ)
Poliţişti, în curtea unui spital din Pakistan (scop ilustrativ) - Profimedia

Zohaib Malik, un supraveghetor însărcinat cu securitatea și întreținerea spitalului Mayo din Lahore, Pakistan, este principalul suspect într-un caz cumplit de abuz faţă de pacienţii unităţii medicale. Calvarul la care erau supuşi bolnavii internaţi în spital a ieşit la iveală după ce o serie de imagini din "camera de tortură" au fost publicate pe reţelele de socializare, relatează Mirror.

Justiţiar în propria "cameră de tortură"

Poliţia s-a autosesizat şi a demarat o anchetă. Potrivit dovezilor obţinute de oamenii legii, abuzurile ar fi început în urmă cu trei luni, Malik fiind angajat printr-un contract cu o companie privată de mai puţin de un an. Bărbatul ar fi pedepsit persoane pe care le bănuia de infracţiuni precum furtul sau alte abateri disciplinare. „Putem spune că obișnuia să acționeze ca un judecător în propria sală de judecată", a declarat Rizwan Tariq, un oficial al Poliției din orașul Lahore. "Lua la interogatoriu persoanele respective. Şi apela la violență dacă nu obținea răspunsurile pe care le voia". Tariq a adăugat că majoritatea persoanelor care ar fi fost supuse torturii proveneau din medii defavorizate, cu venituri mici, iar unele erau fără adăpost. Poliția presupune că videoclipurile au fost filmate pentru propriul divertisment al agresorului.

În unele dintre imaginile care au ajuns pe Internet, torţionarul loveşte un bărbat cu pantoful, în timp ce victima lipsită de apărare se află pe podea. Într-un alt videoclip, acesta smulge părul unui bărbat, pe care îl loveşte apoi în repetate rânduri.

Anchetă la Spitalul Mayo din Pakistan

Poliția suspectează că există şi alţi angajați ai spitalului care au luat parte sau aveau cunoştinţă de cele petrecute în camera respectivă. Potrivit 24NewHD TV, şeful medical al spitalului Mayo, Dr Iftikhar, l-a suspendat pe Malik în urma dezvăluirilor. De asemenea, a fost înființat un comitet de anchetă format din trei membri pentru a investiga în continuare problema.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Pacienţi torturaţi în "camera secretă" a unui spital din Pakistan. Agresorul filma cum îşi bătea victimele cu bestialitate, "pentru propriul divertisment"