Antena Meniu Search
x

Papa Francisc l-a primit pe Joe Biden la Vatican. Întâlnirea celor doi a durat de două ori mai mult decât era planificat

Așezați față în față, președintele Joe Biden și Papa Francisc au purtat, vineri, discuții despre schimbările climatice, sărăcie și pandemia de coronavirus. Întâlnirea dintre cei doi a durat mai mult decât era aşteptat să se întâmple.

de Redactia Observator

la 29.10.2021, 18:21

Vezi și

În imagini făcute publice de Vatican, pot fi observate momente relaxate între Francisc și Biden, în timp ce aceștia își strâng mâna în mod repetat și zâmbesc, scrie AP. Papa Francisc are deseori o expresie dură, mai ales în fotografiile oficiale, dar vineri părea bine dispus. Întâlnirea lor privată a durat aproximativ 75 de minute, potrivit Vaticanului, mai mult decât dublul duratei normale a unei audiențe cu pontiful.

Cei doi s-au aezat apoi față în faţă la un birou din biblioteca papală, însoțiți de un traducător. Au trecut apoi la un schimb de cadouri și la o întâlnire mai amplă care a inclus-o pe prima doamnă și oficiali de rang înalt. Sesiunea îndelungată l-a întârziat pe Biden cu mai mult de o oră pentru întâlnirile ulterioare.

„Biden a mulțumit Sfinției Sale pentru susținerea sa pentru oamenii săraci ai lumii și pentru cei care suferă de foame, conflict și persecuție. El a lăudat conducerea Papei Francisc în combaterea crizei climatice, precum și susținerea sa pentru a se asigura că pandemia se încheie pentru toată lumea prin partajarea vaccinurilor și o redresare economică globală echitabilă”, au transmis reprezentanţii de la Casa Albă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Papa Francisc l-a primit pe Joe Biden la Vatican. Întâlnirea celor doi a durat de două ori mai mult decât era planificat