Antena Meniu Search
x

Video Florin Cîţu, alergat de George Simion pe holurile Parlamentului: "Când vă daţi demisia?" Premierul: "Pe la Ambasada Rusiei aţi mai fost?"

Florin Cîţu a declarat la finalul şedinţei conducerii liberale din Parlament că nu va demisiona, pentru că "demisia premierului înseamnă să îşi dea jos propriul Guvern". Premierul a fost însă apoi confruntat de liderul AUR, George Simion, care l-a înterbat în repetate rânduri când îşi dă demisia, dând naştere unui dialog spumos între cei doi lideri politici.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 03.09.2021, 17:17

Vezi și

Florin Cîţu a anunţat că PNL va merge la şedinţa coaliţiei de vineri după-amiază cu mandatul de a menţine actuala coaliţie de guvernare şi a precizat că liberalii nu îşi vor da niciodată jos propriul Executiv.

George Simion: Şi demisia când vi-o daţi?

Florin Cîţu: Aţi trecut pe la casierie pe la Ambasada Rusiei sau nu?

George Simion: V-am întrebat când vă daţi demisia? Când daţi înapoi pădurile?

Pe acelaşi subiect

Florin Cîţu: Pe la Ambasada Rusiei aţi mai fost?

George Simion: Când vă daţi demisia? Nu aveţi o majoritate, nu aveţi susţinere... Hai, fugiţi iar.

Florin Cîţu: Cu Putin aţi mai stat de vorbă? 

George Simion: Cu America ce-aţi făcut... aţi fost în închisoare. Nu aţi explicat românilor. De ce nu explicaţi românilor? De ce nu vă daţi demisia? Vă credeţi providenţial? Cum e în închisoare? Cum e să avem un premier puşcăriaş?

Întrebat în cazul în care trece moţiunea de cenzură dacă are garanţia că PNL îl va mai propune premier,  în contextul în care există o decizie a CCR care spune că nu pot fi două nominalizări ale aceleiaşi pentru funcţia de premier, Florin Cîţu a răspuns: „Citim diferit acea decizie, dar să vedem de cine e susţinută moţiunea de cenzură. Mergem astăzi la coaliţie cu mandat de a menţine această coaliţie. E singura coaliţie care poate guverna România. PNL doreşte ca această coaliţie să funcţioneze. E singura ca poate implementa PNRR, planul Anghel Saligny şi fondurile europene”.

Chestionat dacă va mai candida la şefia PNL în cazul în care va fi adoptată moţiunea de cenzură, premierul a replicat: „Vom menţine coaliţia. Mandatul nostru e de a guverna pentru români. PNL nu îşi va da niciodată jos propriul Guvern. Demisia premierului înseamnă să dea jos propriul Guvern, mai ales când avem aşa de multe lucruri de făcut în perioada următoare”.

Ludovic Orban: Florin Cîţu trebuie să refecleteze dacă îşi dă demisia

Ludovic Orban a afirmat, întrebat vineri dacă premierul ar trebui să facă un pas în spate pentru a salva coaliţia de guvernare, că aceasta este o chestiune asupra căreia trebuie să reflecteze Florin Cîţu. Liderul liberalilor a mai spus că „grupurile parlamentare ale PNL vor apăra Guvernul în faţa eventualei sau eventualelor moţiuni de cenzură”.

Florin Cîţu a fost desemnat premier al PNL, în conformitate cu prevederile statutare şi este premierul care reprezintă PNL. Dacă este o chestiune asupra căreia trebuie să reflecteze Florin Cîţu”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat la finalul şedinţei de vineri a BPN al partidului, dacă Florin Cîţu ar trebui să demisioneze din funcţia de premier pentru a salva coaliţia de guvernare.

Liderul PNL a adăugat că parlamentarii liberali vor apăra Guvernul în faţa unei posibile moţiuni de cenzură.

„Cu siguranţă grupurile parlamentare ale PNL vor apăra Guvernul în faţa eventualei sau eventualelor moţiuni de cenzură. Este pentru mine fişa postului de preşedinte al PNL să susţin premierul PNL şi evident Guvernul care e condus de un reprezentant al PNL. Ştiţi foarte bine că de foarte multe ori socoteala de acasă nu se potriveşte cu socoteala din târg. Sigur vom vedea exact cum vor evolua lucrurile”, a mai explicat Orban.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu, alergat de George Simion pe holurile Parlamentului: "Când vă daţi demisia?" Premierul: "Pe la Ambasada Rusiei aţi mai fost?"