Antena Meniu Search
x

Surse: Adrian Wiener, luat în calcul pentru Ministerul Sănătăți. Dacă USR nu vine cu o propunere până la finalul zilei, Cîțu va prelua interimatul

Premierul Florin Cîțu a cerut revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Potrivit unor surse Observator, parlamentarul Adrian Wiener este luat în calcul pentru Ministerul Sănătății.

de Redactia Observator

la 14.04.2021, 13:39

Senatorul Adrian Wiener, propunerea USR pentru funcția de ministru al Sănătății
Senatorul Adrian Wiener, propunerea USR pentru funcția de ministru al Sănătății - Facebook
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Florin Cîțu așteaptă până la finalul zilei o propunere de interimar pentru Sănătate de la USR PLUS. Dacă nu primește va prelua el interimatul, potrivit unor surse Observator News.

Surse politice afirmă că, înainte de a trimite actele pentru revocarea lui Voiculescu, premierul Florin Cîţu a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, care a şi-a dat acordul. Documentele au ajuns deja la Palatul Cotroceni.

”Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Preşedinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcţiei va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătăţii”, a anunşat premierul.

Totodată, Florin Cîţu a decis demiterea din funcţia de secretar de stat la ministerul Sănătăţii a Andreei Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de miercuri.

Pe acelaşi subiect

Deputatul USR Adrian Wiener este luat în calcul pentru portofoliul de la Sănătate. Decizia vine după ce Ministerul Sănătăţii a promovat un ordin care include noi criterii pentru plasarea localităţilor în carantină, ordinul fiind semnat de către Andreea Moldovan.

Cine este Adrian Wiener

"Adrian Wiener este deputat de Arad în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Adrian este senatorul-doctor care în timpul pandemiei s-a reîntors să lucreze în spital, mai întâi la Spitalul Clinic Județean de Urgență, apoi ca medic-coordonator la Spitalul din Grădiște dedicat pacienților infectați cu noul coronavirus.

Înainte de a fi senator în legislatura 2016-2020, a ocupat funcții administrative și manageriale în cadrul Spitalului Județean Arad, unul dintre cele mai mari spitale din țară, s-a format în Managementul Serviciilor de Sănătate (Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București) și a contribuit, ca membru fondator și unul dintre coordonatorii Comisiei Județene de Prevenție Cardiovasculară, la derularea programelor de evaluare și informare asupra riscului cardiovascular în populații din mediul rural în județul Arad.

În Parlament, în calitate de senator, membru în Comisia pentru sănătate publică, a depus și promovat spre adoptare proiecte de lege pentru îmbunătățirea sănătății cetățenilor. De exemplu, Legea pentru alimente sănătoase și reducerea bolilor cardiovasculare, Legea pentru o informare corectă cu privire la medicamentele homeopate, Legea pentru stoparea infecțiilor nosocomiale și Legea pentru majorarea finanțării pentru medicina de familie. Ca deputat, va continua să propună proiecte pentru însănătoșirea sistemului sanitar", potrivit descrierii publicate pe site-ul USR

Ți-a plăcut acest articol?

Like
usr
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Surse: Adrian Wiener, luat în calcul pentru Ministerul Sănătăți. Dacă USR nu vine cu o propunere până la finalul zilei, Cîțu va prelua interimatul