Antena Meniu Search
x

Medicul Virgil Musta, avertisment despre mutaţia Covid din Marea Britanie: "Noua tulpină creează premisele unui al treilea val"

Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a vorbit despre nouă tulpină a viruslui SARS CoV-2, care a început deja să se răspândească în Europa.

Virgil Musta
Medicul Virgil Musta, avertisment despre mutaţia Covid din Marea Britanie: Noua tulpină creează premisele unui al treilea val - Observator
  • Medicul spune că sistemele de sănatate sunt deja suprasolicitate.
  • Potrivit lui Musta, un al treilea val de pandemie ar putea avea consecințe grave.

Medicul Virgil Musta spune că un al treilea val de pandemie, provocat de nouă tulpină a coronavirusului, va putea fi ţinut sub control doar cu ajutorul măsurilor ce privește circulația oamenilor între state, însă ar putea avea consecințe grave, având în vedere că sistemele de sănatate sunt deja suprasolicitate.

„Noua tulpina creeaza premisele unui al treilea val, ceea ce face ca sistemele de sanatate, care sunt deja sub o presiune deja foarte mare, sa nu mai faca fata, de aceea este necesar sa se ia masuri din fasa, pentru a nu se ajunge la o contagiozitate foarte mare.

Este cunoscut in stiinta medicala ca virusii sufera mai multe mutatii, dar de obicei acestea sunt minore. S-au mai descoperit pe parcursul acestui an mai multe mutatii, dar care se pare ca nu au influentat nici patogenitatea, nici contagiozitatea acestui virus.

In aceasta situatie sunt doua mutatii a proteinei care fixeaza virusul de celula si permite intrarea in celula si creste contagiozitatea si transmisibilitatea bolii.

Apare o transmitere intensa, foarte greu de stapanit pentru ca vin in acelasi timp cu un un numar de cazuri severe si critice care necesita internare in terapie intensiva si deja locurile sunt limitate”, a explicat medicul Virgil Musta.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Întrebat dacă este posibil ca noua variantă a virusului să ajungă în România, Virgil Musta a spus că s-a acționat încă de la primele cazuri, fapt ce ar putea însemna reducerea drastică a răspândirii noii tulpini.

"Am inteles ca deja s-au luat masuri, in sensul ca traficul este oprit pe cale aeriana, iar persoanele care vin din Marea Britanie sunt carantinate. In momentul in care o zona este carantinata, riscul de a se transmite scade. Este necesar sa se ia aceste masuri pentru ca altfel vom avea si mai mult de suferit.

Din cate am inteles, mutatiile nu au efect asupra patogenitatii, asupra severitatii, dar se stie ca un numar mare de cazuri vine cu un numar mare de cazuri severe, pentru ca cuprinde si persoanele la risc, care evolueaza sever, deci exista consecinte si in acest sens", a mai spus șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Medicul Virgil Musta, avertisment despre mutaţia Covid din Marea Britanie: "Noua tulpină creează premisele unui al treilea val"