Antena Meniu Search
x

Testare pentru coronavirus la nivel naţional după 1 iunie, anunţată de Ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii anunţă o testare pentru COVID-19 la nivel național după 1 iunie, pentru a afla care este nivelul de imunizare în România și cât de mult s-a răspândit virusul în ţară.

de Redactia Observator

la 10.05.2020, 21:36

Vezi și
  • Testele vor fi făcute pe voluntari.
  • Vor fi făcute şi în funcţie de zone de focar.

Conform declaraţiilor lui Nelu Tătaru, testarea va fi realizată prin Institutul Naţional de Sănătate Publică.

“Noi avem o testare pe care o facem, prin Institutul Naţional pentru Sănătate Publică şi Centrul pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile pe care o să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei tocmai pentru a evalua starea atât a imunizării populaţiei, cât şi a evoluţiei ulterioare pe care o avem în colaborare cu OMS şi o facem la trei luni”, a spus Tătaru.

Ministrul Nelu Tătaru a spus că evaluarea va fi făcută în funcţie de numărul de cazuri care va fi la acel moment. De asemenea, bugetul va depinde de modul în care vor fi realizate testele – adică dacă vor fi serologice sau moleculare.

“Va începe după 1 iunie. Noi trebuie să vedem când se termină pandemia sau prima etapă a pandemiei, fiindcă noi nu coborâm. Astăzi avem 231 de cazuri, dar în contextul în care ieri a fost o zi de sâmbătă în care testările sunt un pic mai puţine decât în timpul săptămânii”, mai declarat Ministrul Sănătăţii.

Conform ministrului, vor fi testaţi voluntarii, iar testele vor fi făcute şi în funcţie de zone, atât cu focar mai mare, dar şi cu focar mai mic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Testare pentru coronavirus la nivel naţional după 1 iunie, anunţată de Ministrul Sănătăţii