Antena Meniu Search
x

Video 15.000 de turişti români, în fiecare lună pe litoralul bulgăresc: "Totul e ok, servirea, plaja, preţul, preţul mai ieftin ca în România"

Revenirea turismului după anul de pandemie pare deja asigurată pentru Bulgaria. Românii, principala sursă de încasări pentru litoralul lor, se îndreaptă în număr mare spre staţiunile de la sud de Dunăre. Deja 30% dintre turişti sunt din România, iar mulţi sunt clienţi fideli de mai mulţi ani.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 08.07.2021, 22:24

Vezi și

Aşa arată Nisipurile de Aur, staţiune care atrage cel puţin 15 mii de turişti români pe lună. După un 2020 mai slab pentru turismul bulgar, din cauza pandemiei, 2021 pare să promită mai mult.

Tencho Penev, manager hotel: "În acest moment nu avem restricţii legate de coronavirus în Bulgaria. Cluburile sunt deschise toată noaptea. Singura măsură este purtarea măştii în interior".

Cei care au venit pentru prima oară în vacanţă au fost cuceriţi imediat de plajele bine întreţinute. 

"Plaja, da, ne-a plăcut, ne-a plăcut foarte mult şi e foarte curat", spune o turistă.

Pe acelaşi subiect

Andreea Filip, reporter Observator: "Dacă vă întrebaţi de ce staţiunea poartă numele de Nisipurile de aur, este pentru că iată, nisipul de aici este foarte fin şi are culoarea razelor soarelui".

Românii, amatori de turism pe litoralul bulgăresc

Bulgarii şi-au pus speranţele şi anul acesta în turiştii români. În 2019, înainte de pandemie, România a fost principala sursă de turiști străini, cu aproape 1,3 milioane de persoane. Iar în 2020, în jur de un milion de români s-au relaxat pe plajele din Bulgaria, la egalitate cu turcii. 

Pentru cei care vin aici nu contează cei 91 de kilometri pe care trebuie să îi parcurgă cu maşina de la Vama Veche. O parte dintre turişti se opresc la Albena, aflată la 80 de kilometri de graniţa cu România. 

Mulţi revin aici în fiecare an şi până acum nu au fost dezamăgiţi. "Pe mine m-a convins să vin a patra oară, totul e ok, servirea, plaja, preţul, preţul mai ieftin ca în România".

Elena Dorovskaya, general manager: "Avem o mulţime de turişti din România şi din Bulgaria, dar şi din alte ţări". 

Turiştii spun că ofertele din Bulgaria sunt mai accesibile. Un sejur de 9 zile la un hotel de 4 stele costă 1.200 de euro, în regim all inclusive, faţă de aproape 1.500 de euro la Mamaia. 

Dar nu este numai preţul cel care face diferenţa. "Plaja curata, nu avem parte de alge la malul marii,iar daca sunt, sunt astazi, iar maine totul este curat, ca prin magie".

Dima Pusnava, director staţiune: "Noi curăţăm plaja în fiecare zi, Albena este staţiunea care de peste 25 de ani are blue flag". 

Românii care vin aici nu s-ar întoarce pe litoralul românesc nici măcar de dragul plajelor lărgite de la Mamaia. 

"Foarte abrupte, eu de exemplu nu stiu sa inot, si ma duc la mal la 2 metri direct. Aici putem merge 20 de metri si e pana la brâu". 

"Noi suntem satui de litoralul românesc". Bucuroşi de vacanţă, distracţia e regula în aceste zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » 15.000 de turişti români, în fiecare lună pe litoralul bulgăresc: "Totul e ok, servirea, plaja, preţul, preţul mai ieftin ca în România"