Antena Meniu Search
x

Un român, salvatorul unui copil de 12 ani din Italia după ce l-a scos urgent din mare și l-a resuscitat pe plajă

Alin Stoian, un român care lucrează ca salvamar în Italia, pe plaja Cayenne din Ostia a devenit erou după ce, în cursul zilei de ieri, a salvat viața unui copil de 12 ani care se aventurase printre valuri și se afla în pericol de înec.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.06.2020, 15:44

Un român a devenit salvator în Italia după ce a scos din mare un copil de 12 ani și l-a resuscitat pe plajă
Un român a devenit salvator în Italia după ce a scos din mare un copil de 12 ani și l-a resuscitat pe plajă - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Alin Stoian lucrează ca salvamar pe o plajă din Ostia, Italia.
  • Românul e considerat un erou pentru perseverența cu care a aplicat manevrele de resuscitare în cazul copilului de 12 ani.

Ajutat de un coleg, Alin l-a scos din apă pe copil și a aplicat manevre de resuscitare pe plajă până la sosirea medicilor.

S-a întâmplat sâmbătă după amiază, pe plaja Cayenne din Ostia, unde lucrează Alin Stoian. Tânărul povestește pentru presa locală că mai întâi a auzit strigătul unei femei, apoi a văzut copilul în apă care se chinuia să rămână la suprafață.

”Mă antrenez mult, am participat și la Spartan Race și mă antrenez de ani buni în pădurea din Castel Fusano, iar asta m-a ajutat să-l aduc pe băiat la țărm și să-i fac imediat respirație gură la gură. În 15 minute lungi i-am aplicat toate manevrele de resuscitare. Nu m-am oprit până nu am văzut că băiețelul își revine”, a povestit Alin Stoian pentru Roma Today.

Un elicopter a sosit pe plajă pentru a-l prelua pe micuț însă, pentru că nu a putut ateriza, medicul de prim ajutor a coborât cu o scară direct din aparatul de zbor pe țărm. 

Ulterior, copilul a fost transferat în stare gravă la Spitalul Bambin Gesù din Roma.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un român, salvatorul unui copil de 12 ani din Italia după ce l-a scos urgent din mare și l-a resuscitat pe plajă