Antena Meniu Search
x

Video Anchete după moartea unui șef de la DSP Gorj. Adrian a murit după ce ambulanța care îl ducea la București a rămas fără oxigen

Au fost deschise mai multe anchete după ce șeful Sanepid Gorj, care era infectat cu noul cornavirus, a murit la scurt timp după ce ambulanța care îl transporta spre București a rămas fără oxigen. Şi asta din cauza unei defecțiuni.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 08.03.2021, 17:19

Vezi și
  • Prefectul a trimis azi Corpul de Control la Serviciul de Ambulanță să vadă cum s-a intervenit și dacă au fost respectate toate protocoalele

Un inspector DSP cu o formă gravă de coronavirus a murit în timpul transferului de la Târgu Jiu la Bucureşti. Aparatul de oxigen din salvare s-a stricat. Bărbatul avea 48 de ani şi nu suferea de alte boli, spun apropiaţii lui.

Adrian a făcut parte din echipa care a investigat primul caz de coronavirus din România, al tânărului din Prigoria. În ultimul an a ajuns în multe focare COVID pentru anchetele epidemiologice. Ar fi putut să se vaccineze în prima etapă, încă de de la finalul anului trecut. A refuzat însă.

Boala însă nu a mai aşteptat

El şi alte trei colege s-au infectat. Două dintre ele sunt la terapie intensivă, iar a treia fost transferată vineri la Bucureşti cu un elicopter SMURD. Adrian a ajuns pe 2 martie la spitalul din Târgu Cărbuneşti.

Dr. Constantin Tîrziu, director spital Târgu Cărbunești: "Pacientul s-a internat la noi marţi dimineaţa, în urma unui test rapid. A fost internat în cadrul secţiei medicină internă, apoi dus pe terapie intensivă. Vineri după-masa a plecat de la noi din spital, s-a dus la Târgu Jiu".

Familia a cerut transferul la Bucureşti.

Deşi, cu o zi înainte, spitalul din Târgu Jiu a solicitat elicopterul pentru transferul mai multor pacienţi către unităţi de rang superior, pentru bărbatul în vârstă de 48 de ani nu s-a apelat la acelaşi mijloc de transport.

Medicii spun însă că starea de sănătate nu ar fi permis zborul. Aşa că s a decis transferul la Bucureşti cu o ambulanţă. Pe traseu, după doar 100 de kilometri, o siguranţă de la aparatul de oxigen s-a ars iar bărbatul a rămas fără aer.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Anchete după moartea unui șef de la DSP Gorj. Adrian a murit după ce ambulanța care îl ducea la București a rămas fără oxigen