Antena Meniu Search
x

Galerie foto Asistații social din Adjud, puși la treabă. 18 persoane au refuzat și au pierdut ajutorul

Ajutorul social a fost retras pentru 18 persoane din Adjud care au refuzat să presteze orele obligatorii de muncă în folosul comunității. Oamenii au refuzat să curețe orașul, iar Primăria a decis să nu le mai dea bani.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 07.01.2021, 22:45

  • Decât să muncească câteva ore curățând orașul, cele 18 persoane au preferat să piardă ajutorul social

Ajutorul social a fost suspendat pentru 18 persoane din Adjud, după ce acestea au refuzat să presteze orele obligatorii de muncă în folosul comunității.

"Am decis ca încă din prima zi de muncă a acestui an persoanele care beneficiază de ajutorul social să se alăture muncitorilor de la spații verzi și salubritate pentru a asigura curățenia orașului nostru. Din păcate, însă, o parte dintre cei care pot beneficia de acest venit minim garantat nu vor să înțeleagă că noi, cetățenii, avem și obligații pe lângă drepturile garantate de stat, una dintre obligațiile dânșilor fiind aceea de a presta câteva ore de muncă în folosul comunității. Conform legii, urmarea firească a acestei atitudini a fost sistarea plății venitului minim garantat încă din lunile noiembrie și decembrie ale anului trecut pentru 18 dintre dânșii", a declarat Florin Nechifor, primarul municipiului Adjud.

Momentan, 70 de adjudeni care primesc ajutor social sunt apți de muncă și au de efectuat în această lună un total 1046 ore de muncă în folosul comunității, se mai arată în postarea de pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Municipiului Adjud.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Asistații social din Adjud, puși la treabă. 18 persoane au refuzat și au pierdut ajutorul