Antena Meniu Search
x

Video Bătrână, lăsată în ger în fața unui spital din Gorj. Un taximetrist a ajutat-o fără a aștepta nimic în schimb

O lecție de omenie cum rar mai vedem vine din Gorj. O bătrână de aproape 90 de ani dusă la spital cu salvarea, dar care n-a fost internată, a fost lăsată până la urmă afară, în ger. Confuză și înghețată de frig, femeia a stat pe o bancă în fața spitalului, apoi pe stradă, fără să poată anunța rudele. A ajutat-o, în final, un străin. Un taximetrist a văzut-o și a dus-o acasă fără să ceară vreun leu în schimb. După incident, spitalul a început o anchetă.

de Redactia Observator

la 16.02.2021, 15:49

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Cosmin Chiană, tânărul care a găsit bătrână: Cu o plasă în mână, stătea aici lângă semn. Am văzut-o, am oprit mașina aici, am stat de vorbă cu dânsa și, mai departe, am plecat s-o duc acasă. 

Cosmin era în ziua sa liberă, dar asta nu a contat când a văzut bătrâna așteptând în frig, la doi pași de Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. A mers și a întrebat-o pe cine așteaptă, dar a aflat că femeia nu aștepta pe nimeni și nici nu știa încotro îi este casa. 

Cosmin Chiană: Era chiar îmbrăcată foarte subțire. Din câte am văzut eu, o cămașă de noapte de spital și un flanel lucrat. Erau minus 3 grade, că m-am uitat în bord, și bătea vântul cum bate acum. Au fost bucuroși că le-am adus-o. S-au dus în casă să ia banii, să-mi plătească. Le-am spus că nu îmi trebuie niciun ban. Nu am adus-o pentru bani. 

Pentru tanti Speranța, în vârstă de 88 de ani, Cosmin a fost speranța. Femeia a ajuns la spital cu salvarea. A alunecat în curte și și-a luxat mâna. Pentru că nu a suferit o fractură, medicii au decis să nu o interneze și i-au spus că poate pleca acasă. Debusolată, femeia a ieșit din spital, dar n-a știut încotro s-o apuce așa că s-a așezat pe o bancă în fața spitalului. 

Speranța Ștefănuță: Am stat acolo cât am stat și m-a găsit acolo și m-a luat 

Reporter: Taximetristul 

Speranța Ștefănuță: Ștefănuță: Da 

Reporter: Dar îl cunoașteți pe băiatul ăsta, l-ați mai văzut 

Speranța Ștefănuță: Nu-l știam. El m-a întrebat.

Reporter: Ce v-a întrebat?

Speranța Ștefănuță: Unde mă duc. Și i-am spus.

Reporter: Și ce a zis băiatul?

Speranța Ștefănuță: A zis "mergi cu mine, că nu îți iau nimic". 

Reporter: N-aveați cu ce să veniți din Târgu Jiu până aici? 

Speranța Ștefănuță: N-aveam, n-aveam cu ce și nici nu știam. 

Rudele bătrânei nici nu știau că nu a fost internată și că tremură de frig în ger. Deşi au lăsat un număr de telefon, nu au fost anunțați că femeia a fost trimisă acasă în aceeași zi. 

Constantin Ștefănuță, fiul femeii: Ea e bătrână, domnișoară. Nu mai ține minte, nu mai știe. Murea de frig acolo. Îngheța de frig. Cum să-i dai drumul la o bătrână așa. 

Vecin: Așa ceva n-am văzut. Să lași omul la poartă pe gerul ăsta, cu minus. Doamne.

Liviu Cotojman, primar Roșia de Amaradia: E inadmisibil ca o bătrână de aproape 90 de ani să fie alungată din spital în stradă tocmai într-o zi geroasă.

Spitalul din Târgu Jiu a anunțat că incidentul este unul regretabil și că a deschis o anchetă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Bătrână, lăsată în ger în fața unui spital din Gorj. Un taximetrist a ajutat-o fără a aștepta nimic în schimb