Antena Meniu Search
x

Video Biblioteca Județeană din Satu Mare, distrusă de ploi și de lucrările prost făcute. Clădirea a fost cumpărată în urmă cu doar doi ani

Plouă afară, plouă și în interior. Este situația Bibliotecii Județene din municipiul Satu Mare, unde, din cauza infiltrațiilor, apa s-a prelins pe pereți și a afectat deja tavanul. Totul, din cauza unor lucrări prost executate. Sediul a fost achiziționat în urmă cu aproximativ doi ani, la un preţ foarte bun, iar acum autorităţile speră să termine reparaţiile în câteva zile, iar în viitor să poată reconstrui tot acoperişul.

de Redactia Observator

la 29.09.2022, 08:26

Vezi și

Imaginile au fost surprinse în incinta Bibliotecii Județene din Satu Mare. Înarmați cu găleți, angajații instituției au încercat să împiedice scurgerea apei pe pardoseală. De vină ar fi lucrările de proastă calitate efectuate la construcția clădirii, atunci când scurgerea a fost montantă deasupra gresiei. 

"Nu are pantă către sifon, are lângă sifon panta şi merge jos apa."

Lacrima Istrăuan, directoarea Bibliotecii Județene Satu Mare: "Pe sub tavanul aparent din rigips avem fire de curent, avem alte instalaţii care pot provoca alte neplăceri."

Clădirea a fost cumpărată în urmă cu doi ani

Pe acelaşi subiect

În urmă cu doi ani, sediul a fost achiziționat de Consiliul Județean la un preţ foarte avantajos, de doar 12 milioane de lei. Chiar dacă verificările de atunci au ieşit bine, preşedintele Consiliului spune că acoperişul ridica unele semne de întrebare.

Csaba Pataki, președinte CJ Satu Mare: "De pe acoperişul clasic de sticlă şi de ţiglă scurgerea apei era realizată prin nişte sifoane încastrate într-o pardoseală. E foarte clar că dacă se acumulează apa mai mult atunci sifoanele respective nu sunt aşa de sigure." 

Autoritățile speră ca lucrările de hidroizolații să fie finalizate în câteva zile, iar la un moment dat acoperișul să fie reconstruit. Între timp, Consiliul Județean a lansat un concurs de proiecte pentru a transforma locația într-un centru cultural.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Biblioteca Județeană din Satu Mare, distrusă de ploi și de lucrările prost făcute. Clădirea a fost cumpărată în urmă cu doar doi ani