Antena Meniu Search
x

Cel mai scump porumbel de curse din România costă cât un apartament cu două camere

Aşa se dă startul unei curse cu porumbei, într-unul dintre cele mai prestigioase cluburi din China. În câteva secunde, îşi iau zborul sute de păsări atent selecţionate şi antrenate să se întoarcă acasă în cel mai scurt timp cu putinţă. 30.35 Ca si la caii de curse, si ei sunt clasificati, si ei au un arbore genealogic, in functie de asta costa si niste bani, ai si speranta ca pui din el o sa vina de la acel concurs. 30.48 O spune cel mai mare crescător de porumbei de curse din România, câştigător la numeroase competiţii din ţară şi străinătate. Patron de cazino şi manager sportiv, Sorin Florea are peste 1300 de păsări numai în aceste voliere din nordul capitalei. Aici locuieşte şi comoara lui de 50 de mii de euro. 16.38 Se cheama Il Ranio, in traducere Paianjenul. 16.40 + 16.58 A participat intr-o luna la 4 concursuri, si din 4 concursuri, a luat la 3 locul 1, din 3 mii si ceva de porumbei. 17.11 Il Ragno vine din Italia, unde a zburat şi 900 de kilometri într-o zi, dar a ieşit la pensie în România, unde trăieşte alături de fraţi şi părinţi. 17.53 Speram ca cu pui provenind din ei sa castigam de la anul pe toate columbodroamele internationale 18.02 Tot pentru reproducere este ţinut şi Bolt, cel mai scump porumbel din lume. Un milionar chinez a plătit 310.000 de euro pentru el. 24.07 Fiecare are ambitie, are aceasta mandrie, vrea sa arate ca e cel mai bun. 24.13 Şi fiorosul Mike Tyson este columbofil. Sportivul a recunoscut că primul pumn pe care l-a dat în viaţa lui a fost unui tip care a omorât un porumbel în faţa lui. Avea atunci doar zece ani. Crescătorul român este prieten cu Tyson. Anul trecut, la venirea în România, i-a făcut un cadou special pugilistului. 22.33 I-am oferit 10 porumbei, pe care i-am si trimis in America. Inca n-au ajuns, sunt in carantina, este un tip extraordinar 22.45 Şi Prinţul Qatarului a investit milioane de euro în porumbei, iar un om de afaceri şi-a cumpărat elicopter ca să-şi poată urmări în zbor înaripatele. Doar columbofilii înţeleg de ce. 20.36 Cand am intrat la ei, uit de restul, uit de toate, nu ma mai intereseaza nimic. În plus, se pare că cei care cresc porumbei, trăiesc mai mult.

Vezi și

Simbol al păcii şi al iubirii, porumbeii sunt îndrăgiţi în toată lumea. Pe lângă cei comunitari, admiraţi cel mai adesea prin pieţe, există şi porumbei campioni, care participă la curse. Pentru aceştia din urmă, milionarii lumii au făcut o adevărată pasiune. Au ajuns să plătească şi 300.000 de mii de euro pentru un sportiv înaripat.

Cel mai scump porumbel de curse din România costă cât un apartament cu două camere. 

Aşa se dă startul unei curse cu porumbei, într-unul dintre cele mai prestigioase cluburi din China. În câteva secunde, îşi iau zborul sute de păsări atent selecţionate şi antrenate să se întoarcă acasă în cel mai scurt timp cu putinţă. 

O spune cel mai mare crescător de porumbei de curse din România, câştigător la numeroase competiţii din ţară şi străinătate. Patron de cazino şi manager sportiv, Sorin Florea are peste 1300 de păsări numai în aceste voliere din nordul capitalei.

Aici locuieşte şi comoara lui de 50 de mii de euro. 

Il Ragno vine din Italia, unde a zburat şi 900 de kilometri într-o zi, dar a ieşit la pensie în România, unde trăieşte alături de fraţi şi părinţi. 

Tot pentru reproducere este ţinut şi Bolt, cel mai scump porumbel din lume. Un milionar chinez a plătit 310.000 de euro pentru el. 

Şi fiorosul Mike Tyson este columbofil. Sportivul a recunoscut că primul pumn pe care l-a dat în viaţa lui a fost unui tip care a omorât un porumbel în faţa lui. Avea atunci doar zece ani. 

Crescătorul român este prieten cu Tyson. Anul trecut, la venirea în România, i-a făcut un cadou special pugilistului.

Şi Prinţul Qatarului a investit milioane de euro în porumbei, iar un om de afaceri şi-a cumpărat elicopter ca să-şi poată urmări în zbor înaripatele. Doar columbofilii înţeleg de ce.

În plus, se pare că cei care cresc porumbei, trăiesc mai mult.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cel mai scump porumbel de curse din România costă cât un apartament cu două camere