Antena Meniu Search
x

Atenție la jucăriile cu care se joacă cei mici. Peste 250 de copii din Botoșani au ajuns la spital, în 2020, după ce au înghițit obiecte de mici dimensiuni

Atenţie la jucăriile pe care le folosesc cei mici. Numai în Botoşani, anul trecut, peste 250 de copii au ajuns la spital pentru că au înghiţit obiecte de mici dimensiuni. În unele cazuri a fost nevoie de intervenţie chirugicală. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 11.05.2021, 09:29

Vezi și
  • ISU Botoșani sfătuiește părinții să fie atenți la jucăriile celor mici

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență de la Botoșani au deschis această campanie de conștientizare a părinților, după ce, din ce în ce mai mulți copii au ajuns la spital, unii dintre ei în stare destul de gravă în urma faptului că au înghițit diverse obiecte mici pe care le-au găsit în casă.

În 2020, peste 250 de copii au ajuns la spital. Trei dintre ei, doar de la începutul acestui an, au ajuns în stare destul de gravă la spital și au avut nevoie de operație, după ce au înghițit magneți.

Acesta este unul dintre punctele asupra cărora insistă reprezentanții ISU și anume, faptul că ar trebui ca părinții să fie foarte atenți la acele jucării care sunt magneți, pentru că ele sunt atractive pentru cei mici, care le confundă cu bomboane și de cele mai multe ori le înghit. 

Copiii care ajung la spital după ce au înghițit magneți pot suferi intervenții chirurgicale serioase, asta pentru că un magnet sau mai mulți magneți, dacă sunt înghițiți în același timp, pot perfora intestinele. De altfel, pompierii de la Botoșani atrag atenția părinților să nu lase la îndemâna copiilor poșete în care cei mici pot găsi monede, medicamente și, de asemenea, să fie foarte atenți la semințe, dar și la diverse boabe pe care cei mici le pot găsi în casă. 

Recent, un copil de cinci ani din Maramureș a murit după ce a înghițit o jucărie pe care a găsit-o într-un ou de ciocolată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri sociale » Atenție la jucăriile cu care se joacă cei mici. Peste 250 de copii din Botoșani au ajuns la spital, în 2020, după ce au înghițit obiecte de mici dimensiuni