Antena Meniu Search
x

Copil de 5 ani din judeţul Mureş, împuşcat mortal de fratele mai mare, la picnic

Un copil de 5 ani a fost împuşcat de fratele său mai mare în timpul unui picnic, în zona localităţii Mădăraş, Mureş. Arma a fost lăsată nesupravegheată de un pădurar care participa la picnic.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 04.05.2021, 11:37

Vezi și

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, la marginea unei păduri din apropierea localității Mădăraș, un minor de 5 ani a fost împușcat accidental în zona pieptului de către un alt minor de 8 ani cu o armă cu aer comprimat ce aparținea unui angajat al Ocolului Silvic și care a fost lăsată nesupravegheată.

Minorul se afla în stare de inconștiență, iar echipele de salvare sosite la fața locului au încercat resuscitarea acestuia, însă fără succes.

Din primele verificări a rezultat că mai multe familii cu copii au ieșit la un picnic, printre care și un pădurar care avea asupra sa o armă de agrement (tir sportiv), cu aer comprimat, neletală. Acesta a lăsat arma nesupravegheată, iar un copil de 8 ani s-a jucat cu aceasta și a tras către un alt minor, de 5 ani, rănindu-l în zona toracelui, precizează polițiștii.

Arma era lăsată nesupravegheată

Conform informaţiilor Observator, erau mai multe familii la o cabană. Arma neletală cu aer comprimat era lasată nesupravegheată la cabană, copilul de 8 ani a luat-o şi l-a împuşcat în zona toracelui pe fratele mai mic.

"Din primele date, arma este deţinută în mod legal de un bărbat de 49 de ani", a declarat pentru Observator subinspector Emanuela Fărcaș, purtător De Cuvânt IPJ Mureş.

Poliţiştii, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, au deschis un dosar penal pentru a stabili cu exactitate împrejurările decesului copilului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Copil de 5 ani din judeţul Mureş, împuşcat mortal de fratele mai mare, la picnic