Antena Meniu Search
x

Drog nou în cluburi. "Faraonul" provoacă euforie și halucinaţii, însă efectele adverse pot fi groaznice

Droguri în valoare de 100.000 de euro, trimise prin curier, este captura impresionantă pe care doi bucureşteni se pregăteau s-o distribuie în cluburi. Nu ştiau că poliţiştii îi filau de cinci luni, iar suspecţii au fost prinşi chiar după ce au ridicat coletul, la doi paşi de o secţie de Poliţie.

de Redactia Observator

la 02.11.2019, 21:45

Vezi și

Droguri în valoare de 100.000 de euro, trimise prin curier, este captura impresionantă pe care doi bucureşteni se pregăteau s-o distribuie în cluburi. Nu ştiau că poliţiştii îi filau de cinci luni, iar suspecţii au fost prinşi chiar după ce au ridicat coletul, la doi paşi de o secţie de Poliţie.

În pachet, anchetatorii au găsit şi un drog nou, extrem de periculos. Se numeşte Faraon, imită forma măştilor egiptene şi a ucis deja mai mulţi consumatori.

Un nou tip de drog în București

Într-un singur colet, poliţiştii au găsit aproape 400 de grame de cocaină şi peste 4.500 de pastile de ecstasy. Erau drogurile de mare risc pe care doi bucureşteni se pregăteau să le distribuie în cluburile din capitală. Dacă reuşeau să o vândă, ar fi luat pe marfă în jur de 100.000 de euro.

Faraon este un drog care şi-a făcut apariţia pe piaţa europeană, la începutul acestui an. Pastilele, care au forma unei măşti mortuare egiptene, conţin de două ori mai multe substanţe din familia anfetaminelor decât comprimatele de ecstasy.

Pe piaţa de consum din Capitală, un comprimat de ecstasy se vinde cu preţuri cuprinse între 60 şi 80 de lei, iar un gram de cocaină undeva în jur de 100 de euro.Poliţiştii spun că, de multe ori, tinerii din cluburile bucureştene folosesc şi tablete şi cocaină în acelaşi timp. Astfel de combinaţii se dovedesc letale.

În Scoţia, doi tineri şi-au pierdut viaţa după ce au consumat drogul Faraon.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Efectele drogului sunt euforie, halucinaţii uşoare, pierderea inhibiţiilor. Printre efectele adverse se numără creşterea temperaturii, blocarea mandibulei, tremurat și suprasolicitarea inimii şi a ficatului.

Senzaţia falsă de putere pe care o dau pastilele ar fi la originea denumirii de Faraon. Consumatorii simt pe moment euforie şi îşi pierd inhibiţiile, însă iluzia vine cu un preţ. Pastilele cresc temperatura corpului şi tensiunea arterială. Utilizatorii pot experimenta blocarea mandibulei, tremurat sau greaţă. De asemenea, substanţele toxice din drog suprasolicită inima şi ficatul.

Cei doi suspecţi, care ar fi primit drogurile din Spania, riscă între 15 şi 25 de ani de închisoare pentru trafic internaţional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Drog nou în cluburi. "Faraonul" provoacă euforie și halucinaţii, însă efectele adverse pot fi groaznice